Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy lassan 2 éves nyulam...

Van egy lassan 2 éves nyulam és szeretnék venni egy tacskót es milyen viszonya lenne a nyullal?

Figyelt kérdés
2016. aug. 1. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát mivel vadászkutya, akadhatnak problémák. A másik hogy a nyulat is stresszelné. Tarthatsz kutyát is de ne engedd össze a nyúllal.
2016. aug. 1. 08:44
 2/9 anonim ***** válasza:

A kutya simán levadássza, de ha összeszoktatod őket, nem biztos , hogy ősellenségek lesznek. Pl.Mamám a kölyök tacskóját összeszoktatta a macskákkal és a kutya mai napig nem bántja a macskákat, sőt, még velük is alszik.

Azt tudom javasolni, ha mégse lesznek az állataid öribarik, akkor zárd el a nyulat, de a tacskót nem igazán érdemes megkötve tartani.

2016. aug. 1. 09:00
 3/9 anonim ***** válasza:

ez csak rajtad múlik ;)

nekem jackem és borderem van és ha ott vagyok velük nem bántották a nyuszit, rájuk se kellett szólnom. azt viszont még nem próbáltam h mi lesz, ha egyedül hagyom őket.

2016. aug. 1. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a bak nyuszi kergette az udvaron a tacskókeveréket. Ugyanakkorák voltak. :D Egyedül nem hagytuk őket soha, de amikor ott voltunk, nem volt semmi probléma, pedig a kutya megfogott előtte mindent a siklótól kezdve, vakondon át a patkányig mindent, sünöket is megfogta volna, ha nem megyünk le éjjel.

Nyuszit ismerte előtte ketrecből, így ezért nem lehetett probléma.

Most kacsáink vannak, velük pórázzal szoktattam össze, ez már kicsit nehezebb volt, kellett neki két anyai pofon, mire megértette, hogy nem szabad levadászni a kacsákat, utána is folyamatosan figyeltünk rá, ha mozdult volna, akkor elég volt egyszerűen letiltani szóval. Már nyugodt szívvel kint lehet őket hagyni egyedül is. Stafford kutyámban jobban bízom, őt póráz nélkül néztem meg, hogy viselkedik, hát a vadkacsára ment volna ő is, de ő egy pofonból megtanulta, hogy a kacsa szent állat nálunk. Nem vagyok az erőszak híve, de van amikor hatásosabb, minthogy elmond 100x, hogy "nem szabad kutyuli, mert a gazdi mérges lesz".

Ez a kutyád temperamentumától és engedelmességétől is függ, mennyire tudod őket összeszoktatni, mindenképpen pórázzal csináld, és akkor, ha a nyúl is szelíd.

2016. aug. 1. 09:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem lenne jó.A tacskó vadászkutya ezért folyton a nyúlra vadászna, a nyuszi meg stresszben lenne.Az összeszoktatás sem jó ötlet, a kutyában benne van a vadászösztön,ha még jól ki is jönnének, akkor is egy váratlan pillanatban végezhetne a nyúllal.
2016. aug. 1. 09:19
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a tacsko nagyon szeretne a nyulat.

Arra azert vigyazz,hogy ne egyszerre egye meg mert megbetegedhet...

2016. aug. 1. 13:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha kölyökkutyát ismertetsz össze a nyúllal, simán kijönnek.

Ha felnőtt tacskót, na az már nehéz dió, de nem lehetetlen.

Nekem bull meg tasi keverék kutyám van. Felnőttként ismertettük össze egy vadászgörénnyel. Szépen, fokozatosan. Mindkettő tele volt önbizalommal :D Eljutottunk oda, hogy a kutya (azért még szájkosárban) szabadon mászkálhatott a görénnyel, minden jól ment...Aztán a görény homlokon harapta a kutyát :D A kutya azóta olyan tisztes távolságot tart a görényektől, hogy csak na :D Azóta 2 másik görénnyel is megismerkedett, akik kissé félnek tőle, de egyáltalán nem cseszteti őket a kutya, sőt, nagyon jó fej mindkettővel :)

2016. aug. 1. 14:21
 8/9 anonim ***** válasza:
tasi = tacsi
2016. aug. 1. 14:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!
2016. aug. 4. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!