Laza pórázon séta? Nekem nem megy! :' (
Van egy JRT-m és nagyon nagyon húz. Próbáltam a megfordulásos módszerrel. Egyfolytában nyüszít. Néha szépen megy néha nem. Közben meg hülyének néznek.
Akkor a megállós, leültetős módszernél, húz, megállok, leül, megyünk és dzt a kört eljátsza, de mindig húz.
Megrántós módszernél fuldoklik.
Mit tegyek? Váltsak hámra?
Köszi a válaszokat! Az összes nagyon hasznos volt!
Még írhattok tippeket, tapasztalatokat! 12/L

Nem szó megtanítása, majd kimentek az utcára (ha kell, akár 6x visszafordultok az ajtóból, amíg elfogadhatóan, viszonylag nyugodtan képes kisétálni veled és nem kirobban az utcára).
Ha előz és húzna, oldalra rántod kicsit a pórázt egy "Nem." kíséretében. Nem kell nagyon, csak jelezni neki, hogy nem oké, amit csinál.
Ha meg nagyon durván húz, akkor amint feszül a póráz, megállsz és amint lazít rajta a kutya, elindulsz. És ezt MINDIG ismételni, pár alkalom után leesik neki a lényeg.
És ha elértek olyan helyre, akkor meg alapos mozgást, rohangászást, játékot biztosítani neki, hogy le is tudja vezetni az energiáit. Ha nincs normális, nagy futtató vagy nem mered elengedni, akkor meg ráraksz 10-15 méteres heveder vagy kötélpórázt és hadd rohangáljon a közeledben.

Köszi!
Alig csipeget, de nekem sincs étvágyam. :)
Olyan aranyos! Kinn ültem az ablakban, és amikor észrevett, elkezdett ugatni mert nem ismert fel. :) amikor közelebbjött és érezte hogy én vagyok átváltott nyüszítésre! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!