Bobtail, avagy bearded collie? Melyiket választanátok a helyemben?
Szeretnék egy olyan kutyát, aki megbízható, hűséges társ a mindennapokban, vidám bohóc, aki felvidít, mosolyt csal az ember arcára. ;)
A két fajtára hosszú nézelődés után akadtam rá. Megtetszett az impozáns megjelenésük, és a jellemük is a leírások alapján.
Nem baj, ha sokat kell ápolni, szívesen vállalom, és hosszú szőrben hagyom a kutyát. Szeretek mozogni, aktív életet élek, ezért nem gond számomra, hogy napi 2-2,5 óra sétát igényelnek, futtatva lennének, edzés végére kifeküdnek azt garantálom :D
Nem kell, hogy vérmes házőrzők legyenek, nekem arra nincs szükségem, nem ér semmit, mert ha valahova be akarnak törni, akkor úgyis megteszik, a legkeményebb kutya sem lesz akadály, bármilyen blökit meg lehet mérgezni, vagy el lehet ijeszteni. Elég ha jelez, azt kész! :) Erre azért biztos alkalmasak, nem?
Ja és szeretnék sportolni is a kutyával (agility, flyball, dog dancing, frizbee), valamilyen sportra alkalmasak?
Melyik fajta ellenállóbb a betegségekkel szemben, melyik van kevésbé túltenyésztve?
Úgy gondoltam a kérdést, hogy nektek külsőre-belsőre melyik fajta tetszik jobban, melyik a szimpibb?
Üdv.
Szerintem annyira hasonló a két fajta, hogy majdnem tök mindegy... Magyarországon egyik sem annyira elterjedt, hogy túl lenne tenyésztve, de figyelj oda, hogy genetikai betegségekre szűrt, tenyészszemlézett, kiállított szülőktől, törzskönyves kutyust vegyetek. Árban 150-200 ezerre számíthatsz.
Én nehezen tudnék dönteni köztük, de talán a szakállas pici jobban tetszik.
Nekem a bobtail sokkal jobban tetszik :)
Tetszik, hogy olyan kis vattapamacs buksija van. A bearded collienak nem tetszik, hogy hosszu a fejen a szor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!