Miért mondják azt, hogy a kutya viselkedése nem változik ivartalanítás után?
Milyen táppal eteted? A rossz minőségű ócska tákolmányok a pénzéhes gyártóikkal együtt rémesek. Sok bennük a gabona ami felesleges nekik ezért hajlamosak elhízni. Ha valami Morzsi kategóriás táppal etetsz érdemes lenne váltani pl Josera, Brit. Ezek jó minőségűek.
Az is lehet hogy ivartalanítás után túl dokat abajgattátok. Jajj szegény meg ilyenek, nagyon rossz hatással vannak rá.
"Nyugodtabbak lesznek ivartalanítás után ez tény."
Az én kan kutyám 4 évesen lett ivartalanítva. Pont ugyanolyan maradt, mint előtte volt. Most 7 éves, 1 dekát nem hízott. Viselkedésre is ugyanolyan kis hülye.
1) Általában az írja, hogy nem változott meg a kutya, akinek nem változott meg a kutyája. Akinek megváltozott, az meg azt írja. Általánosítani nem érdemes, minden kutya másképp reagál az ivartalanításra, hiszen mindegyikre más mértékben hatottak a hormonjai.
2) Ha a mostani adagjától is hízik, akkor egyen kevesebbet. Annyit egyen, amennyitől jó kondiban van. Az ivartalanítástól nem lesz dagadt a kutya, csak energiatakarékos. Dagadt a túletetéstől lesz :) Ne azt nézd, hogy szerinted kevés-e a kaja, hiszen a kutyáról meg ordít, hogy sok. A levegőtől nem tud hízni, csak a bevitt tápanyagtól.
Azért,mert az én tapasztalatom az,hogy semmit nem változott a kutya ivartalanítás után. Nem lett nyugodtabb,nem lett lustább, pont ugyan olyan a viselkedése és az energiaszintje,mint azelőtt.
Az elhízás valószínű nem az ivartalanítástól van. Én is féltem tőle,de a legkevésbé sem lett hajlamosabb a hízásra, sőt,remek kondiban van.
Gondold át mit eszik,lehet abban van a hiba. Kérd orvos segítségét esetleg.
Csak egy példának. Rokonoknál volt egy kutya,durván el volt hízva. Mindig mondták,hogy jajj,hiszen szegény nem is eszik szinte semmit. De tényleg,higgyük el, hogy annyira keveset eszik,hogy kevesebbet már nem is kaphatna. Na,láttam én 1-2x azt a keveset, hát mit ne mondjak... Szóval lehet,hogy csak te véled kevésnek,de a kaja minőségéhez és a kutya mozgásmennyiségéhez képest pont több,mint kellene.
A lustaság meg eredhet az elhízásból is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!