Mondanátok házilag elkészíthető jutalomfalatokat?
Ezzel nem spórolni szeretnék a kutyámon, hanem szeretném tudni a pontos összetevőit annak, amit Neki adok.
Keresgéltem interneten recepteket, de nem nagyon tetszettek. Írhattok saját, jól bevált receptet, vagy esetleg interneten találtat, ami Nektek es Kutyusotoknak elnyerte a tetszését. (recepttel, vagy linkkel) Előre is köszönöm Mindenki válaszát!
Hát házilag nem biztos hogy tudsz neki jutifalatot csinálni. Esetleg nyers hús vagy főtt hús. Habár valami nagyon jó fajta virsli is simán megteszi :)
(Ha mégis lehet ilyesmit otthon készíteni akkor bocsi)
Főtt máj, sajt, hús, virsli (bár kétes ebbe is mi van de ha mi megesszük neki még annyi gondot se okoz :D ) A mienk bolondul a reszelt répáért is.
Én a sütögetős jutifalatokban őszintén nem hiszek.
a májasat nagyon szerette a kutyám, csak kissé morzsálódik.
Sütőben sült húsgolyók répával. Nem nagy ördöngösség, darált comb, darált répa, összedolgozod, megformázod, kisütöd.
Egyik születésnapjára tortát is kapott ebből, hamar elpusztította :)
Köszönöm szépen! Természetesen Mindenkinek ment a zöld kéz!
(#1, nem tudom ki pontozott le, nem én voltam, mindenesetre Neked is ment a zöld jel!)
Allergiás a kutyám. Egy ideje ilyet sütök neki:
- barnarizs (rommá főzve)
- máj, szív, nyesedék
- valami zöldség (répa, spenót, sütőtök)
- egy kevés gyümölcs (alma, barack, magozott meggy)
- valami zsiradék (nálunk kókuszolaj, de az olíva is tökéletes)
- petrezselyemzöld
Összefőzve, leturmixolva, szilikonos sütőpapírral bélelt sütőbe öntve, kiszárítva. Félúton éles késsel becsíkozom a trutyit, ahogy szárad szétnyílik, így amikor elkészül, apró darabokra tudom törni. (És mivel apró, nem felejti el a kutya, hogy mi volt a feladat, mire megeszi :P)
Arányokat nem tudok írni, szemre szoktam összerakni, de mivel nem elvárás, hogy kezelhető, nyújtható legyen, szinte mindegy is.
Mielőtt bevásárolsz a kutyinak, érdemes megnézni interneten, hogy mit ehet a kutya és milyen mennyiségben, illetve melyek a gyakori allergének.
Tervben van még szárított husi: [link] és ennek a mintájára almára, sütőtökre, édesburgonyára, banánra tekert és úgy megszárított husi. (Ez inkább rágóka, mint jutalomfalat.)
Kedves Utolsó! Köszönöm szépen, a "rágókás" felkeltette az érdeklődésemet, Mindenképp kipróbálom!
Még annyit mondanék, hogy úgy tudom barackot nem szabad, legalabbis nem ajánlott kutyának adni! Ezt jó tanacskent írtam, nehogy bármi baja szarmazzon belőle a kutyusodnak!
Pinterest-en van egy tonna finomság nekik :) Én onnan szoktam csinálni a tyutyimnak őket. Üsd be hogy "homemade dog treats" és onnantól már egyik adja a másikat, mutatják képekkel és minden fontos részlettel ;) Ha valamelyik szót pl nem értem angolul akkor csak beütöm a webforditas.hu-n :)
Nagyon jók vannak, van külön zöldséges, gyümölcsös, húsosak vagy kevertek, lehet sütni vagy, ha olyan akkor csak simán osszegyúrni őket és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!