Hogyan szoktassam le arról a beagle kan kutyámat, hogy kapjon a méhecske után?
Azért kérdezem, mert nagyon érdekel. A kérdés annak szól, aki a kontaktussal szemben sorakoztat fel ellenérveket:
Te meg sem simogatod a kutyát? Annyira érintésellenesnek tűnsz. Ennyi erővel dícsérni, sőt, szeretni is lehet érintés nélkül? Csak hangokkal és szavakkal? Azt tudtad-e hogy sok kutya tart a hangos zajoktól? nem tudom melyik megoldás válik be, a lényeg leginkább az, hogy a kutya tanuljon, és ne essen baja.
Pont azt szajkozom, hogy amikor bunteted a kutyadat, akkor ne erj hozza! Csak akkor erj a kutyadhoz, amikor dicsered, megpedig szeretettel es simogatassal, nem pedig lokdosessel es fenekrecsapassal!
Miert nem lehet megerteni?
Ha buntetsz, azt ne a kezeddel tedd, mert a kezednek csak jutalmaznia es szeretnie lenne szabad. Ha a kutyadat a kezeddel fegyelmezed, akkor azt fogja megerteni, hogy a kez, amelyik enni ad neki az egyszer kedveskedik, maskor meg bantja.
Termeszetesen vannak kutyak, melyek erzekenyek a zajokra, de amikor a kerdezo feltette a kerdest, nem felteteleztem azt, hogy pont az o kutyaja erzekeny ra. Raadasul altalaban a szocializalatlan kutyak erzekenyek a zajokra, nem pedig az egeszsegesek. Egy egeszseges kutya nem erzekeny a zajokra.
A sorozatot mindenkepp nezd meg! Olyan dolgokat lehet benne latni, amit nem is hinnel.
Nagyon vilagos es jol hasznalhato tanitasok vannak benne. Raadasul kepernyo elott latva es hallgatva sokkal jobban tanul az ember, mint ha arra hagyatkozol, amiket ezen az oldalon irnak.
Meg egyszer mondom, nagyon ajanlom a filmeket, nekem megsporolta a kutyasulit.
Meg fogom nézni. Meg tudom érteni az elgondolásodat, és igazán szép, ahogyan gondolkodsz. Viszont hidd el, én sem akarok rosszat egy állatnak sem. Zárjuk le a vitát, és maradjunk annyiban, hogy mindkét módszerrel lehet nevelni, csak ahogy Te látod, az enyém erőszakosabb,kegyetlenebb vagy nem tudom. Lehet hogy igazad van, de nem kell ilyen elítélően írni azokról, akik néha így járnak el. Ha a kutya megtanulja a szavak jelentését, mint például a Nem, már nincs szükség a kézre.Tudom, egyébként sincs szerinted. "... de ha te ütni, meg lökdösni akarod..." biztos ezt akarom igen. -.-
így a dolog tárgytalan,ne vesszünk össze ezen.:) Rosszul esik, hogy úgy írsz, mintha vadállatokkal beszélnél.:(
Kérdező!
A kutyasípot tényleg csak hívásra használd, ne másra. Azt ugyanis jól hallja messziről is, mert elég magas a "frekvencia". Ha elkószál, ez jó eszköz a visszahívásra. Az én pincherem remekül megtanulta!
Nem akartam en sem, hogy idaig fajuljon a vita. Nem akartam azt sugallni, hogy barki is itt vadallat. Csak ra szerettem volna dobbenteni egyeseket arra, hogy vannak elavult modszerek, amiket azert alkalmaznak, mert nem ismernek jobbat, de ha mar megismerik a jobbat, akkor arra at kell terni.
Szoval, ha megbantottam valakit, attol elnezest kerek. Es csak remelem, hogy egyszer mindenki megtanul a kutyak nyelven, hogy ne kelljen ertelmetlenul frusztralni a oket. Azt pedig mar leirtam, hogy miert nem jo kezzel fegyelmezni. Ezek utan pedig csinalja mindenki a sajat belatasa szerint. Meg mindig jobb sorsa van az ilyen kutyaknak, mint a mehelyieknek, vagy azoknak, akiket meg nem mentettek ki az allatvedok.
22:43 vagyok.
Sehogy. Megtanulták a csípés után, hogy nem jó ötlet. És tartok itthon kálciumot, hogy azonnal tudjak nekik adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!