Hogyan szoktassam le arról a beagle kan kutyámat, hogy kapjon a méhecske után?
Az enyem nem a mehek fele kapkodott elsosorban, hanem a legyek utan es ugy szoktattam le, ahogy irtam is. Nem fenekrecsapassal, hanem hangos tapssal, eles, magas hanggal, stb. Akarmivel, ami eleg hangos zaj volt, hogy ne a zumire figyeljen. Ilyenkor viszont, mikor a kutya felenk nez, nem szabad a szemebe nezni, mert akkor osszekoti a kellemetlen zajt mivelunk es fenyegetesnek veszi. Ket labosfedot is ossze lehet utni.
Egyebkent meg nem felteteleztem azt, hogy vered a kutyaidat, elsosorban az elso valaszado miatt irtam, aki azt tanacsolta, hogy uss a fenekere. Azt is irtam, hogy az is frusztralo, ha csak piciket utsz, mert kepzeld csak el, ha terad csapkodna oda valaki idokozonkent, mert valami nem tetszik neki a viselkedeseden. Teged is frusztralna, megha csak picit meglokne is az illeto, nem pedig kimondottan utne.
Es miert kell egyaltalan a kutyahoz erni, azaz fizikai behatast tenni ra, amikor enelkul is meg lehet oldani egy kis fantaziaval? Csak vegig kell gondolni, hogy mivel terelhetnem el a figyelmet ugy, hogy hozza se kelljen ernem.
es ha nem banod, belinkelek egy sorozatot, amit erdemes lenne megnezned. (nem csak neked, hanem minden kutyatartonak)
Szerintem sok jo otletet fogsz tudni belole meriteni. Mire megnezed az elso evadot, mar lesz rola fogalmad, hogyan beszelj a kutyak nyelven :)
Nekem ez a sorozat megsporolta a kutyaiskolat.
Ne sipot hasznalj :) Az nem erre valo.
En garantalom neked, ha jol csinalod, akkor nem azt fogja megtanulni, hogy a zajra figyeljen, hanem azt, hogy ne kapkodjon a meh utan. Tapasztalatbol beszelek...
Szerintem a kutyának a hangos zaj is elég fájdalmas. Még nekünk is kellemetlen, akkor nekik? Akkor inkább tapsolj, az tompább. Azért megnéznék valakit két lábosfedővel kutyát sétáltatni. XD
Mindenesetre mindkét megoldással jó eredményt érhetsz el,bár nem tudom, hogy ha nem teremtesz szemkontaktust a kutyával, hogy tartog meg a figyelmét, hogy ne figyeljen újra a zümire. De ha tényleg a seggreveréssel volt a probléma, akkor azt mondom, húzd vissza a nyakörvénél, vagy a marjánál, vagy ahogy te teszed, told el a fenekét a méh felől. Talán most majd nem fogatják ki a szavaimat, és nem gondolják rólam, hogy azért mert olykor rákoppintok a kutyám fenekére, semmiképpen sem úgy, hogy az fájjon neki, csak hogy észrevegye magát, már rögtön rossz vagyok és verem. Az én drágaságom szeret, szót fogad, boldog velem, és így is megtanult viselkedni. Tudja, hogy csak akkor dorgálom, ha olyat csinál, amit nem szabad. De ettől még nem szeretném, ha egy állatnak tűnnék...
Azért amondó vagyok, elsősorban nem bűntetni, hanem motiválni, jutalmazni kell az állatokat. Viszont ha rosszat tesz, nem maradhatsz vele semleges, mert akkor nem érti meg, mi a különbség jó és rossz között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!