Tenyésztőtől vásárolt kutya gazdik! Tudnátok segíteni?
Konkrétan nagyon nem kérdezgetett, mert eleve olyan volt az egész beszélgetés (telefonon persze), hogy azért elmondtam magamról az ilyen általános dolgokat (hogyan élünk, milyen célra kell a kutya, hogyan lenne tartva, miért épp az ő kenneljét választottam, mik az elképzeléseink, stb) meg megkérdeztük, hogy hogyan szokott nála zajlani a vásárlás, mik a feltételek, stb, utána már ő is beszélt a kutyusokról, hogy milyenek, milyen szűréseik vannak, milyenek a kölykök, beszélt a fajtáról is meg magától elmondta az árat is. Utána megbeszéltünk egy személyes találkozót, akkor még nem hoztuk el a kiskutyát csak megnéztük őket meg persze beszélgettünk a tenyésztővel. De van hogy az árra csak ott derül fény, mert egy almon belül is eltérő lehet a kiskutyák ára (ugye más az ára egy kiállítási minőségű kutyusnak, akit később akár tenyésztésbe is lehet vonni, meg más egy hobbi kiskutyának, akire majd köttök egy ivartalanítási szerződést).
Ha szimpatikusak vagytok egymásnak meg ő is úgy látja, hogy alkalmas vagy egy kiskutyára és előreláthatóan rendben lesz minden, akkor ad el neked kiskutyát.
Persze találkoztam már olyannal is, aki nem volt ennyire beszédes vagy kicsit ilyen furcsa volt, mintha valami tagsági kellene ahhoz, hogy tőle kiskutyát lehessen venni (még akkor is ha amúgy egy tényleg normális gazdijelöltről van szó), de gondolom ez az eddigi rossz tapasztalatok miatt lehet, vagy csak szimplán ilyen, mint ember. Szóval nézelődni kell, de megéri.
Munkavonalú németjuhász esetében én el tudom képzelni, hogy kérnek majd valamilyen referenciát. Videót vagy képeket az eddigi kutyáidról, hogyan képezted őket, hogy nevelted őket, stb. Mert azért egy ilyen kutya nem kerti dísznek való, hanem bizony munkakutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!