A menhelyi kutyák ugynojan jók mint a tenyésztőtől való kutyák?
Én dolgoztam menhelyen és az én tapasztalataim alapján mindent mondhatnék rájuk csak azt nem, hogy erőszakosak és vadak, talán csak vadul vágytak a szeretetre és ez nem sablon szöveg.!!De azért elő fordulhat hiszen kerül oda olyan kutyus is akit vertek, ha mész és beleszeretsz egy kutyába mindenképp kérdezd meg azt, hogy hogyan és milyen állapotba került oda, mert a legtöbbjüket kölyök korukban egy dobozban az erdőben találták meg!
Szerintem 10% az esélye annak, hogy ilyen lesz.
De ha minden igaz kapsz "próba napot/kat" ,hogy meglásd ,hogy jól érzi-e magát a kutyus.
Remélem segítettem!
nekünk tenyésztőtől van kutyánk és 12 év alatt eddig tényleg csak oltásokra jártunk vele, teljesen egészséges kutya.
Kérlek ne értsetek félre, járok ki menhelyre sétáltatni tényleg tudom mi a helyzet.
Aki menhelyről hoz el kutyát vállalja azt, hogy esetleg a kutyával később több probléma lehet, ugyanis nem ismertek a felmenők, nem tudni milyen örökletes betegsége lehet, nem ismered annyira a kutya előéletét stb. (mind emellett minden tiszteletem azoké akik ezt bevállalják)
Ezzel szembet ha tenyésztőtől (aki tényleg nem a pézért, hanem szerelemből és a fajta iránti tiszteletből/elkötelezettségből csinálja és célja egy adott fajta megőrzése/jobbátétele) vásárolsz kapsz úgymond egy garanciát, hogy egészséges, öröklődő és a fajtára jellemző betegségektől mentes stabil idegrendszerű kutyát kapsz.
Ezt mindenki döntse el maga én is most fogok németjuhászt venni, jövőhéten hozom el a tenyésztőtől.
Nem meggyőzni szeretnélek a menhely/tenyésztő mellett/ellen, szerintem ezt mindenki döntse el maga, csak leírtam, hogy kb mikor mire számíthatsz. Bár, ha nincs konkrét fajtaötleted/szerelmed, akkor valóban érdemes első körben a menhelyeken szétnézni:)
Egy biztos: bárhonnan lesz kutyád imádni fogod:)
Agresszív? Te normális vagy? Jártál már menhelyen? A kutyákat csak szocializáció után mehet örökbe fogadni, senkinek nem adnak olyan kutyát aki majd utána kiirtja a családot. Minek szólsz bele olyanba amit nem értesz?!
A kérdésedre válaszolva: inkább fogadj örökbe, ezzel 2 életet mentesz meg.
Minden kutyát nevelni kell, szóval semmi különbség nincs a kettő között.
Üdvözlettel: egy menhelyi dolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!