Hol szocializálhatom a kutyám? És hogyan is kell ezt csinálni?
Az elején leszögezném hogy a kutyaiskola ki van zárva. 2 kutyaiskolát is felhívtam az egyik nem veszi fel a másik pedig lecsapta a telefont mert nem beszélem rendesen a nyelvet. Szóval így áll a helyzet.
A "problémám" a következő. A kutyus 6 hónapos, más kutyákkal barátságos csak kicsit heves amit az itteni idősebb kutyák (mert kölykök nincsenek...) nem tolerálnak. A legtöbb ember oda sem engedi a kutyáját. Az én kutyám sajnos állandóan húz és ágaskodik ha egy másik kutya 1-2 méternél közelebb kerül. Az ugtásról leszoktattam de az ágaskodásnál nem tudom mit kellene tenni. Nagyon félek hogy ez nehogy agresszív viselkedéssé fajuljon. :(
Ha kutyafuttatóva vinném akkor az segítene? Gondolom nem javulna meg magától a kutyám de szerintem jó. Mit kellene tennem hogy ne váljon agresszívvé a kutyám? Morogni nem szokott, ugatni pedig csak ritkán ugat. Ha véletlen meg is engedi valaki a szaglászást jól viselkedik csak az a gond hogy később ugrálni kezd mert játszani akar. Bocsi ha érthetetlen csak fáradt vagyok és nagyon felhúztak ezek a kutyaiskolás parasztok. A válaszokat előre is köszi.
#5-os vagyok. Kutyoviban ugy tanitottak a behivast, hogy mindig nagy dicseretet es jutalomfalatot kapott a kutya, ha odajott. Lehet, hogy 10x kellett hivni, de ha vegre odajott, nagy oromkodes. Illetve azt mondtak meg, hogy egy seta alkalmaval 200x vissza kell hivni, megjutalmazni, majd visszaengedni es csak 201. alkalommal megkotni es hazavinni. Ha mindig csak akkor hivod, mikor vege a setanak, akkor megtanulja es mivel nem akar hazamenni, nem fog visszajonni.
Egyebkent ha vadaszik valamire vagy kutyahaverja van a kozelben, sajnos nekem sem jon vissza, de ha elindulok es otthagyom, akkor nyargal utanam. (8 honapos) Errol sokat olvastam, minel hamarabb kell elkezdeni arra tanitani oket, hogy figyeljen rad es ne maradjon le. Minel kisebb, annal jobban fel, hogy elszakad a falkatol, azaz toled.
Olyat is csinaltam mar, hogy nem figyelt es elbujtam, de lattam. Mikor feleszmelt, panikba esett es ahogy elojottem ramtapadt es le nem szakadt rolam :)
Hogy ment a kuftyafuttato?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!