Először lesz kutyusom! Mi ilyenkor a fontos teendő?
Először lesz kutyánk (bolognese )és szeretném tudni hogy mit kell tennem hogyan tudom "nevelgetni" pl szobatisztaságra meg ilyenekre??!! szeretném ha írnátok fontos válaszokat mert szeretném jól nevelni a kutyámat!!
előre is köszönöm a válaszokat!
Szia. Én nemrég kaptam egy kutyát de mi kertesbe lakunk és kint alszik. Ha ilyenekre akarod tanitani Pl. ül,fekszik stb. akkor néz meg ezt az oldalt [link] én csináltam az oltalt.
Remélem segitettem.
A Bolognese alapvetően tiszta, tisztaságra igényes kutyus. Ha bent végzi a dolgát, semmi értelme beledörgölni az orrát, megverni meg végképp felesleges. Türelem kell hozzá. Az első időszakban figyelni kell a kutyát. Pár nap alatt megtanulod, milyen mozdulatsor utal arra, hogy nemsokára vécézni fog. Ekkor felkapod, kiviszed, kint maradsz vele addig, amíg kint el nem végzi, amit kell. Amint megtörtént a dolog, nagyon megdicséred, megsimogatod, esetleg adsz neki valami jutalmat. Ebből egy idő után rájön, hogy ha kint végzi a dolgát, az jó. Eleinte minden evés után, illetve ha aludt, rögtön ébredéskor is vidd ki, mert a kölyökkutyák általában ilyenkor szoktak üríteni. Érdemes minden mársra is így, jutalmazással, dicsérettel tanítani, mivel neki az a mindene, hogy Neked örömet szerezzen. A fent említett oldalon az alapvető parancsok elég jól le vannak írva, ügyes volt a készítője. Még egy fontos dolog: a behívás. Minél előbb szoktasd hozzá, hogy ha hívod, akkor jönnie kell, bármilyen helyzetben! Ezt már otthon gyakorolhatjátok: hívod, ha jön, jutalom, dícséret, simogatás. Aztán ugyanez kint is. Bár ilyen kistestű kutyánál a sétáltatás valósznűleg mindig pórázon fog történni, azért nem árt, ha megtanulja, hogy bármilyen helyzetben menjen, ha hívod. Ezt sokat gyakoroljátok!
Még kölyökként vidd sokat más kutyák, egyéb állatok, és persze emberek közé, hogy megszokja, kivel-mivel hogyan kell viselkedni. Ezt hívják szocializálásnak és ez nagyon fontos azért, hogy később is nyugodt, kiegyensúlyozott legyen a kutyád akkor is, ha idegen emberekkel, vagy állatokkal találkozik. Ha nem tanulja meg például, hogy hogyan kell egy másik kutyával viselkedni, akkor könnyen lehet, hogy félelmében lesz a másik kutyával agresszív, ez pedig balesetekhez is vezethet! Ilyen kicsi kutyáknál gyakori hiba, hogy meg akarják védeni minden más kutyától és így pont az előbb említett dolog alakul ki. Természetesen csak olyan kutyával hagyd barátkozni, amelyikről biztosan tudod, hogy barátságos, de szüksége van a rendszeres kutyatársaságra ahhoz, hogy később is tudja a "kutyaillemet" .
Most hirtelen indulásnak ennyi jutott eszembe, olvasgass sokat a kutyák neveléséről és természetesen a rendszeres állatorvosi ellenőrzésről, oltásokról se feledkezz meg és akkor mindketten nagyon boldogok lehettek!
Sok sikert!
Ui.: Kérdezz nyugodtan privátban is, szívesen segítek, ha tudok!
köszönöm ez mind fontos infó azért az orrát én se dörgölném bele... és nem verném meg.. mert van más értelmesebb módja annak h szobatiszta legyen
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!