A kutyusom hamarosan elleni fog, kell készülni erre, vagy kell ilyenkor felügyelni?
Köszönöm szépen, akkor nem idegeskedem miatta (annyira)..
És körülbelül hány kiskutya várható? (először vemhes a kutya)
az azért nem teljesen igaz, hogy semmi baj nem történhet, mert kis esély mindig van, hogy rosszra fordulnak a dolgok, bentmarad egy kiskutya, stb...
Szóval én biztos otthon lennék, ha szülne a kutyám, pláne először, és előre szónék sz orvosnak, hogy tudja mikor, hogyha ha hívom, hogy baj van, akkor fel legyen rá készülve...
Közepes tesű a kutyus, remélem, minél kevebb kölyök lesz...
Azért aggódom, naponta általában 4 órát van egyedül, nagyon többet nem, reméljük, nem éppen akkora időzíti az ellést..:)
Igen, ezt a bezárást már mondta nagy kutyás ismerősöm, ezt majd megteszem, hogyha már lesznek jelei, hogy hamarosan elleni fog.
köszönöm a hasznos tanácsokat!
ha van még valami tapasztalatotok, tippetek akkor légyszi írjátok le!
köszi;)
Szia!
Tudom, hogy manapság a csapból is az ivartalanítás folyik (persze nem véletlenül, hiszen a legokosabb dolog a megelőzés) de... Nektek is ezt tudom javasolni a kölykök elválasztása után. Nagyon szép dolog, hogy befogadtátok a kutyust és gondoskodtok róla/róluk, de amint látod, Ő is egy gazdátlan kutyus volt e jelenlegi 1,5 millió közül. Viszont tovább rontotok a helyzeten, ha hagyjátok tovább szaporodni. Nyilván kölyökkorában még neki is volt gazdája, aztán ki tudja miért, mennie kellett... Nincs garancia arra, hogy a kölykeivel nem ez fog történni (ha nem is most, 1-2,vagy akár 10 év múlva). Remélem ezek a kiskutyák szerencsésebbek lesznek:) Csak sajnos itt még nem áll meg a dolog, mert ha pl. 4 kiskutyája születik és közülük legjobb esetmben mondjuk 2-t ivartalanítanak, a másik 2 tegyük fel, hogy szukák, ellenek évente egyszer 4 kiskutyát, és így tovább, tehát nő a valószínűsége, hogy lesz olyan kutyus, aki az utcán, menhelyen, sintértelepen, vagy embertelen körülmények közt fog kikötni. Ez nem riogatás akart lenni, csak erre sajnos nagy a valószínűség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!