Mit tegyek ha egy gazdátlan kutya párzani próbál az enyémmel?
Az a problémám,hogy a környékünkön elég sok a szökdösős,elkóborlós kutya,és sokan sétáltatják a kutyájukat póráz nélkül.Ez főleg akkor probléma,amikor tüzel a kutyám.A kisebbeket el tudom üldözni,ha más nem,hát felkapom és elviszem,viszont egy vizsla méretűvel már nem tudok mit kezdeni.Maximum odébb lököm vagy eltolom,de ez kb semmit sem ér,és félek is kicsit hogy megharapnak.A kutyám is mindig megvédi magát,nem enged a közelébe kanokat,és ezért már volt is verekedés.Persze nagyon sajnálnám bántani a kutyákat, de inkább nekik legyen bajuk mint az enyémnek.
Gondoltam a paprika spray-re,de az azért kicsit durva,nem szívesen használnám de jobb ötletem nincs.Szerintetek ilyenkor mit lehetne tenni?
Mit lehetne tenni? Ivartalanítani!
És amíg ez nem történik meg, nem vinni kanok közé tüzelés alatt.
Tenyészkutyát nem visz ki a tenyésztő sétálni tüzelés idején.
Ha pedig nem tenyészkutya, akkor nem kell tőle kölyköket akarni, hanem ivartalanítani kell.
Ez ilyen egyszerű.
Igen a kutyám törzskönyves.És igen, van fél millám a kiskutyákra.Bár nem ez volt a kérdés.
Egyébként az jó ötlet hogy elmegyek valahova messzebbre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!