Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy bullmasztiff hogyan...

Egy bullmasztiff hogyan reagál egy kisgyerekre?

Figyelt kérdés
A következő a helyzet. Lassan egy éve nálunk van egy Bullmasztiff kutyus. ( akkor volt 8hónapos kb.) most másfél éves lehet. A kutyus nagyon nagyon nagyon rossz körülmények közül lett megmentve, nagyon rossz állapotban, nagyon rossz idegállapotban. Ez utóbbi alatt azt értem hogy félt ( még ma is eléggé de jobb mnt volt) mindentől és mindenkitől. A kutyusnak nem volt vize, ennivalója, betegvolt, és verték is.Mostanra elég szépen haladtunk a nevelésével, kicsit bátrabb, egészséges, járunk vele kutyaiskolába. A kérdésem az lenne, hogy ha lesz gyerekünk nem fogja a kutya bántani? Ilyen szempontból milyen a bullmasztiff? akinek van tapasztalata egy ilyen kutyus és kisgyerekkel kapcsolatban kérem íron. Köszönöm
2010. ápr. 15. 18:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy szereti a gyerekeket. Szerintem meg fogja szokni és nem fogja bántani :)
2010. ápr. 15. 18:30
 2/18 anonim ***** válasza:
Hát alapjáraton amilyen nagyok legalább annyira szeretik a gyerekeket.De ilyen múlttal nem lehet tudni, hogy hogyan reagál a kutyus.Ez attól is függ, hogy pl. a múltból nem fűzi-e valami rossz emlék egy kisgyerekhez, mert ugye nem lehet tudni.É ezt sztem 100%-osra nem is lehet addig megtudni amíg nincs ott a kisgyerek, de mint már írtam, alapjáraton nagyon gyerekbarát kutyusok:)
2010. ápr. 15. 18:31
 3/18 anonim ***** válasza:
A bullmaci nagyon szereti a gyerekeket. Sétáltatásnál hogy reagál a gyerekekre? Érdemes kipróbálni, mit szól hozzá, ha egy kisgyerek megsimogatja (nem megtépi). Egy újszülött/pár hónapos csecsemő persze teljesen más. De egy kisgyereket SOHA nem szabad egyedül hagyni a kutyával, így úgyis meglátjátok, hogy hogyan reagál. (nekem volt bullmacim, bár gyerekem akkor még nem, de nagyon szerette az idegen gyerekeket is. Most cane corsom van, ugyanolyan bamba nagy dög, mint a bullmaci és szerelmes a most 21 hós lányomba)
2010. ápr. 15. 18:58
 4/18 anonim ***** válasza:
Én egy ilyen kutyust ismerek és a családban 2 kicsi gyerek van eggyáltalán nem bántja a gyerekeket szereti őket a gazdija mondta . Meg látom is mikor eggyütt sétálnak.Nevelni kell meg figyelni . Nekem 13 és 15 éves a két gyerekem de azért nekünk is megkellett tanulni a kutyázást.
2010. ápr. 15. 20:10
 5/18 anonim ***** válasza:

Meg az is lehet, hogy pont a kisgyerek miatt fog megnyilni a kutya szemelyisege. Sok nagykutyabol a kisgyerek a jo tulajdonsagokat hozza ki, sokan orkodnek a baba felett, mintha a sajat gyerekuk lenne. Nagyon sok ilyen videot lattam mar!

Persze ahany egyed, annyi lehetoseg. Lehet, hogy a multja miatt nem ez lesz a helyzet, de az is lehet, hogy a kisgyerekhez fogja magat a legkozelebb erezni.

2010. ápr. 15. 23:11
 6/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok választ!!!!!!! kicsit megnyugodtam. azt elfelejtettem írni, hogy mi közös udvarban lakunk, de hálistennek elválasztva a szomszészédoktól kerítéssel. nekik van egy másfél éves kisgyerek, bántani nem bántotta mikor átjönnek, de szerintem játéknak nézi mert kicsi. agyonnyalogatja az bizti, de szerintem egy pillanat alatt fellökné..és én az ilyen fellökésnél félnék attól hogy megvadul és megtámad ja a kisgyereket. viszont a körülményekhez képest, hogy ütve verve alázva volt szegénykém, ahoz képest nagyon nyugodt kutyi..

tényleg köszönöm a sok választ!!!!

2010. ápr. 16. 08:05
 7/18 anonim ***** válasza:

Na, abban biztos lehetsz, hogy néhányszor fellöki a gyereket, de nem szándékosan. Az én cane corsom van olyan hülye, hogy ugyanúgy nekidől a 12 kg-os gyerekemnek, hogy simogassa, mint nekünk, felnőtteknek.

Harmadik voltam.

2010. ápr. 16. 13:53
 8/18 A kérdező kommentje:
hát lesznek nagy zuhanások biztos:) de annak örülök ha aztmondjátok, hogy nem fogja bántani! persze ha lesz gyerekem nagyon fogok figyelni!:) köszönöm a sok választ!
2010. ápr. 18. 14:42
 9/18 anonim ***** válasza:

Kisgyerekkoromban bullmasztiffunk volt, és még mindig nagyon jól vagyok :) Rám konkrétan sehogy sem reagált, se ő se a nápolyi masztiff, pedig aztán lovagoltam rajta, húztam a fülét/farkát, cibáltam a pofáját, szóval ami csak a csövön kifér. Többször tartottam délutáni csendes pihenőt a kutyaólban :)

A legtündérebb mackó szerintem, és egyetlen egyszer kiharcoltam, hogy hemperegve játsszunk, és akkor maga alá gyűrt, és kicsit megijedtem, de csak megkarmolt :)

2010. jún. 14. 19:50
 10/18 anonim ***** válasza:

Biztos hogy elviselné a picit. Még őrizni fogja neked ha megszokja, megszereti. Itt van nagyon édes videó amikor egy bullmasztiff szereti a kisgyereket:

http://www.youtube.com/watch?v=KSWH3dlAC9M&feature=related

2010. jún. 14. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!