Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy bullmasztiff hogyan...

Egy bullmasztiff hogyan reagál egy kisgyerekre?

Figyelt kérdés
A következő a helyzet. Lassan egy éve nálunk van egy Bullmasztiff kutyus. ( akkor volt 8hónapos kb.) most másfél éves lehet. A kutyus nagyon nagyon nagyon rossz körülmények közül lett megmentve, nagyon rossz állapotban, nagyon rossz idegállapotban. Ez utóbbi alatt azt értem hogy félt ( még ma is eléggé de jobb mnt volt) mindentől és mindenkitől. A kutyusnak nem volt vize, ennivalója, betegvolt, és verték is.Mostanra elég szépen haladtunk a nevelésével, kicsit bátrabb, egészséges, járunk vele kutyaiskolába. A kérdésem az lenne, hogy ha lesz gyerekünk nem fogja a kutya bántani? Ilyen szempontból milyen a bullmasztiff? akinek van tapasztalata egy ilyen kutyus és kisgyerekkel kapcsolatban kérem íron. Köszönöm
2010. ápr. 15. 18:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
édesek vagytok! köszönöm!!!!
2010. jún. 14. 21:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Egy jó tanácsot szoktak adni kutya/gyerek viszonylatban: vagy az egyik, vagy a másik legyen legalább 3 éves, és pontosan tudja mit jelent a NEM. A ti esetetekben a kutya 3 éves korát várjátok azért meg szerintem! ÉS hát amíg nem bíztok maximálisan mindkettőben, addig ne hagyjátok őket felügyelet nélük.
2010. jún. 14. 22:37
 13/18 A kérdező kommentje:

ok! köszönöm! már két éves a kutyus, ugyhogy ha most babás lennék akkor már közel lenne a háromhoz:)

a Nem szót ismeri:) nehéz volt ... de megtanulta.)

2010. jún. 15. 07:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Grat a kutyához és ahhoz, hogy megmentettétek. Több ilyen ember kellene.

A kérdésedre válaszolva. A kutya akkor érzi magát biztonságban, ha következetes szabályoknak kell megfelelnie. A NEM szó sokszor kevés, ha a testbeszéded nem ezt tükrözi. Mivel ők nem tudnak beszélni, nem is értik, amit mondunk nekik. Ők a testtartásból, a mozdulatokból és a hangsúlyból értik, mit szeretnénk tőlük.

Ezt azért írtam le, mert ugyanígy van a gyerek kérdésben is. Neked kell mutatni a kutya felé a fent említett módokon, hogy a gyerek hol van a falkában hozzá képest. Neked kell megtanítanod neki, hogy mit vársz tőle. Persze sok van bennük ösztönből is, bár ez is inkább a szukákra igaz.

A kutyasuliban a kiképző is el tudja mondani, hogy hogyan kell helyzetet kezelni.

A bullmasztiff nagyon gazdifüggő kutya, érte szinte mindent megtesz. Ennek ellenére a legjobban nevelt, tartott kutyánál is van egy 0,001 % esélye a bajnak, ezért soha nem szabad egyedül hagyni egy babával.

2010. jún. 15. 08:44
 15/18 anonim ***** válasza:

EZT SENKI NEM TUDJA ITT MEGVÁLASZOLNI? A KUTYA EGYÉNI!!!

Vidd el sétálni gyerekek közelébe, figyeld hogy reagál. Ne engedd oda, csak sétlj pórázon pl. játszótér közelében. Ha idegesen figyel, húz oda, ugat...lehetnek gondok, ha kedvesen, nyugodtan csóvál nem, de jobb ha szakértő kutyasuli segítségét kéred akik ezt kiderítik és megmondják, meg azt is h javítható e addig amíg lesz gyerek.

2010. jún. 15. 11:19
 16/18 aulac ***** válasza:

Pls check this out:

http://www.youtube.com/watch?v=VE3yaAPROIw&NR=1

This is explains everything to you.

2010. jún. 15. 22:09
 17/18 A kérdező kommentje:

tényleg köszönöm a sok jó választ!!!

járok vele kutya suliba, nagyon sokat fejlődött már azóta mióta a kérdést kiirtam.

az idegenektől ( főleg férfiaktól való félelem) megmaradt, de sokat enyhült, mostmár nem rohan el messzire ha jön hozzánk valaki, hanem csak hátrál, és van hangja:)))) mostmár ugat is:))) édes:))

közös udvarunk van és a szomszédnak van egy kisfia, néha átjönnek és úgy látom talán nem lesz gond! szereti a kissrácot, puszilgatja, nyalogatja. meg átjött a szomszédom pasijának a kisöccse és azzal sem volt gond. persze természetesen nagyon figyelek rá, mert még mindent játékra vesz!

de köszönöm a sok tanácsot! nagyon jól jönnek!!!!!

2010. jún. 16. 08:58
 18/18 A kérdező kommentje:

a videó nagyon jó:)

nekem kan a kutyus, illetve már csak félig, kiheréltettem... de nyugodtabb sokkal..

2010. jún. 16. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!