Mennyi idősen lehet egy husky kutyát betanítani hobbi szinten szánt húzni?
Van egy 3 éves husky kutyám, de nem nagyon szeret játszani. Csak akkor szeret igazán mozogni, ha sétáltatom. Meg néha visszahozza a labdát.
Arra gondoltam (mivel húzni szeret), hogy talán ezt szívesebben játszaná és tanulná.
Mi a véleményetek? Olvastam oldalakat, hogy hogyan tanítják őket, de ott 8 hónapos kor körül kezdik és nem tudom, hogy így még van -e értelme neki állni.
van értelme. tanítani akárhány éves akármilyen rossz kutyát lehet csak több időt vesz igénybe.
szerintem nyugodtan állj neki a kutyusod biztosan élvezni fogja.
1 éves kor előtt nem szabad befogni a kutyát. Utána bármikor. A húzás tanításában a legfontosabb, hogy megtanulja az irányokat és a fékezést.
Sajnos érdeklődés hiányában mostanában nem szerveztünk szánhúzóiskolát, de ha gondolod, nagyon szívesen segítek magánban. Nem késő a 3 éves kutyát sem tanítani.
Írj ide: akiteki@gmail.com
Szia, szerintem is érdemes ezzel foglalkozni. Nekem Malamutom volt, de az nagyon hasonló. Szóval őt 3 hónaposan próbaként befogtuk hámmal a szánkó elé, és már húzta is (persze ember nélkül). Csak az "indulj" és az "állj" parancsokat kellett neki megtanítani, meg egy kicsit ezdeni, és már indult is a téli móka 1 év múlva!
Ez náluk ösztönös!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!