A kutyakiállítások tényleg korruptak? Mennyire hitelesek az ott elért eredmények?
Azért ennyire sarkítani nem kell a dolgokat.
Van sok "halandó" is, aki nyer. Néha én is meglepődök, pedig hozzá vagyok már szokva. De előfordult már, hogy junior bis-ben a nagy handler és a nagyon futtatott kutya mögöttünk állt. Igaz, másnap korrigáltak, de a külföldi bírót biztosan elfelejtették beavatni. :)) És évekkel ezelőtt junior handlerben is sokszor nyert a lányom, bár akkor ez még egy játék volt a gyerekeknek és nem kellett lefutni az ábc-t a kutyával meg nem arról szólt nekik a kiállítás, hogy rohangálnak kutyát keresve. Mivel a kutya úgyis ment a bisbe, a gyerek addig se unatkozzon, benevezett. Mostanra ez is véresen komoly lett és egymást ölik a címekért. Tényleg nem vagyok senkinek a senkije, de BIS kivételével már mindent nyertünk. Majd egyszer az is bejön. De tuti nem attól, mert bíró a bácsikám vagy egyéb szoros kapcsolatban vagyok vele.
Kívánom mindenkinek, hogy így legyen. És nem kell elkeseredni, ha az első kutyánk nem áll rögtön a dobogóra. Sok tanulás és tapasztalat kell hozzá, hogy az ember a saját kutyáját és persze másokét is elfogulatlanul meg tudja ítélni.
Első kiállításunkon, ami már 15 éve volt, irtó büszkén akasztottam a piros szalagot a kutyám nyakába, mert a bíró azt mondta, hogy egy nagyon jó kutyám van. Igaz, akkor még komoly konkurencia volt. Második kiállításunkon 22 fiatal kan közül lett a kutyám K4. Utólag már tudom, hogy azt is inkább akkori énemnek és feszülő farmeremnek köszönhetem, de akkoriban még azt hittem, a kutyát is nézik. :))
Most már sok év tapasztalattal azt mondom, hogy első kutyusomnak a nagyonjó is túl szép eredmény volt, de ettől még imádtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!