A kutyakiállítások tényleg korruptak? Mennyire hitelesek az ott elért eredmények?
Hát, velünk is kb@sztak már nem egyszer, előfordult olyan hogy látványosan le volt zsírozva a dolog, DE ennek ellenére azt mondom, hogy nem ez a jellemző. Ráadásul van ugye fiatal-, nyílt-, champion-, veterán-, növendék-, munkaosztály (stb). Na most ha az egyikben lezsírozzák az eredményt és látványosan nem az győz, akinek kellett volna, akkor azért a többi osztályban már általában reális eredmények szoktak születni.
Ki kell tapasztalni a bírókat, ahogy előttem is írták, hogy kinek mi tetszik, és akinél esélytelenek vagyunk, oda nem visszük a kutyát. És minél több kiállításra elmenni, mert az az eredmény az igazi, amikor több különböző bíró mondja rá egy kutyára, hogy szép! Ha egy kutyusnak két és fél évesen már 30 BOB-ja van 40 különböző bírótól, az azért már jelent valamit.
A 40 BOB két és fél évesen is jelenthet annyit, hogy rengeteg kiállításra hordják, ritka fajta és jó a handler. :))
Ennyi kiállításra én el sem tudom vinni a kutyáimat.
14:10
Attól még meg lehet jegyezni, hogy mondjuk egy - a fajtát régóta tenyésztő elismert messziről jött - bírótól népes konkurenciában a kutya K3 lett. De a bírálati lappal nem mész semmire, legfeljebb egy szép emlék lehet.
Ezek nem eredmények, majd akkor tapasztalod meg, mikor fajtagyőztes lesz a kutyád és a bisben mindig ugyanazok az arcok vernek rá, tökmindegy milyen kutya van a kezükben.
De mint mondtam, ezt túlzás lenne korrupciónak hívni, mert nem kap a bíró semmit cserébe, egyszerűen azt nyereti, akinek már sokszor látta a fejét.
Egyszerű: bármelyik kiállításon várd meg a BIS-ben a fiatal felvezetők versenyét. Záhonyi-Ábel Dorottya MINDEN kiállításon ott van és soha nem küldik ki, mindig benne van az első háromban, akik ugye kupát is kapnak. Legyen bármilyen ügyes egy "senki" kisgyerek, soha nem fog nyerni, mert a bírók gyerekei viszik haza a 258. serleget, aminek számukra semmi értéke nincs, mert le van minden zsírozva, tudják előre. Ismeretlen gyereknek életre szóló élmény lenne, ha kapna egy szép díjat, biztosan megbecsülné.
NA ugyanez van a többi BIS bírálatnál is.
Ja, én csak rendszeres nyitott szemű kiállításlátogató vagyok, nem nevezek kutyát.
Mennyire hitelesek? Semennyire. Úgy két évig jártam rengeteg kiállításra, megismertem bírókat, nagy híres kiállítókat akik sokat nyernek meg olyanokat akiknek fantasztikus kutyáik vannak, de csak külföldön tudnak nyerni.
Egy idő után tisztán láttam a szálakat hogy melyik bírónak melyik fajtában melyik tenyésztő vagy handler a haverja amelyik kutyája nyerni fog.
A legutóbbi kiállításon szüleimmel azzal szórakoztam h elölre megmondtam ki fog nyerni, pedig sokszor nem is az volt a legszebb kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!