Ha a kutyám morog és "támad", ha az étele közelébe
megyek, mit ajánlatos csinálnom?
Figyelt kérdés
Szóval a kutyám nem bízik bennem, ha az étele közelében. Ami teljesen érthető is, hiszen amikor kölyökkutya volt, azzal szórakoztam, hogy kivettem a kaját a szájából. Talán még 2 éves korában is csinálhattam ilyeneket, de 1 éves korában biztosan történt ilyen. Tehát érthető módon, nem igazán bízik bennem, de ennek már 6 éve, azóta elméletileg mindketten felnőttünk. Nem most jutott eszembe ezzel foglalkozni, mielőtt írná bárki. Ezenkívül hallgat rám, és ha én adom neki a kaját, nem csinálja ezt. Foglalkozom is vele, naponta többször viszem sétálni, amikor otthon vagyok. Hogy tudom jóvá tenni a kutya számára, tudom hogy sosincs késő!
Kedves kérdező, azonnal keress egy kutyaiskolát! Totálisan rossz oldalról közelíted meg a kutyanevelést, egy olyan fajtával, ami életveszélyes ha félrenevelik. A kutya szájából kivenni a kaját valójában egy nagyon jó gyakorlat a dominanciához. Nem a bizalmát veszti tőle a kutya, hanem a főnökségedet mutatod ki vele. Önmagában persze kevés a viszonyok letisztázásához, de kutyáéknál ez egy normális gesztus a domináns féltől. Tehát nem jóvá kéne tenned, hanem elérni hogy újra megtehesd. Jelenleg lehet hogy meg is támadna ha erőltetnéd, ezért kéne kutyaiskolához fordulnod, ahol megtanítják neked hogyan kell viselkedni. Az elszaladással hatalmas károkat okoztál, nem kevés helyretennivalód lesz.
2016. júl. 8. 08:40
13/34 A kérdező kommentje:
Eddig 7 válasz érkezett, de mindegyikben csak engem szapultak, talán még a 4-es válaszoló volt kulturált. 57%-os: Nem érdekel a dicsekvésed, egy vén pöccsel meg mégis miféle alázatot kéne tanúsítanom?
Kulturáltan tettem fel a kérdést, mégis mit vártok, ha csak kötekedni tudtok, semmi konstruktívat nem tudtok mondani. Még annyit hogy nem mondok le róla, anyukád mondott volna inkább le rólad ;)
Majd ha valaki normális választ ír, nem hozza fel hogy ő mennyivel faszább, nem személyeskedik, na majd akkor kérd számon az alázatosságot. 8-as te nyikhaj, ez az oldal a kérdések miatt van, a kérdésemhez hozzátartozott a kutyám, másképp hogy fogalmaztad volna meg, te szerencsétlen?
2016. júl. 8. 08:41
14/34 A kérdező kommentje:
12.: Köszi, tényleg kutyaiskola lenne a legjobb, de a kutya már idős, hetente 2 napot vagyok otthon, és amikor időm volt, akkor meg pénzem nem volt.
2016. júl. 8. 08:44
15/34 Platypus válasza:
Akkor legalább egy könyvet olvass el. Egy nagytestű domináns pásztorkutya életveszélyes, és ezt nem költői túlzásként írom. A domináns kutyáéknál azt jelenti, ő dönti el, hogyan kell kezelni egy helyzetet. Ha úgy érzi hogy ez kell a család/terület védelmében, akkor harapni fog, és fejre állhattok akkor sem tudjátok megtiltani neki. Fizikailag visszafogni szintén elég esélytelen. Sőt, ha úgy érzi a családtagoknak fegyelmezésre van szüksége, akkor is simán odakaphat. Ha jó kedve van, engedelmeskedik, de egy kritikus helyzetben 0 kontrollotok van egy ilyen kutya fölött. Ez egy olyan helyzet, amivel kezdeni kell valamit. Te írtad, hogy jóvá akarod tenni és sosem késő.
2016. júl. 8. 09:04
16/34 A kérdező kommentje:
Kutyaiskola lépésről lépésre, Kutyapszichológia - Tanuljunk meg kutyául-t elolvastam, de két könyvtől még nem leszek idomár.
2016. júl. 8. 09:09
17/34 anonim válasza:
Akkor megis milyen megoldast varsz?
Nincs semmilyen abrakadabra raolvasas aztan mukodik akutya.
Elbasztad (nem kicsit,nagyon) beismerted. Szep dolog. Viszont tekintve a kutya fajtajat es a helyzet sulyossagat szakember nelkul nem valoszinu,hogy lesz valtozas. Mert szemmel lathatoan nem ertesz a kutyaneveleshez. Ez nsm bantas,
2016. júl. 8. 10:04
18/34 anonim válasza:
Lemaradt: ez nem bantas,ez teny. Ha valtozast akarsz kutyaiskola vagy hazhoz jaro trener.
2016. júl. 8. 10:05
19/34 anonim válasza:
Igazad van soha nem késő elkezden a változtatást.
Elsőnek neked kell az új szerepkőrt elsajátítani, majd lépésenként át veheted az irányítást.
Biztos vagyok benne , hogy ha eddig fajultak a dolgok akkor külső segítséggel fogsz tudni változtatni.
Segítség a te rád vonatkozik a kutya szépen fog igazodni az új helyzethez.
Itt vagy kritikát vagy biztatást kaphatsz, megoldást nem!
Én biztatlak, hajrá.
Ne kutyaiskolát keress.
Egy név aki egy nagyon jó vonalat követ:Korom Gábor
2016. júl. 8. 10:20
20/34 anonim válasza:
Azt irtad,hogy a kutya hallgat rad...
Akkor hagyd a francba es ne piszkald mikor eszik. Vannak kutyak akiknel az etel tabu es ezt el kell fogadni. Most jonnek szapulni engem is a "kutyasuli" szakertok de hidd el nem minden kutyanal a dominancia jele ez.
Az en kutyam (9honapos KAJxKangal mix) tokeletesen "mukodik" hallgat ram stb de en is halgatva az okoskodo "szakertokre" basztattam ot kissebb koraban a kajaval es most ha nekilatott enni(csak akkor nyul a kajahoz ha mondom "szabad") akkor felve de morog ram ha kozelitem a kajajat.
Szoval ha mas problemad nincs vele akkor inkabb hagyd ugy es ne zavard eves kozben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!