Hogyan hízlaljam őket és milyen vitaminokat adjak nekik?
Az előző jókat írt, fokozatosan szabad csak emelni az adagukat. Viszont a tejben elvert tojás nagyon nem jó ötlet, a kutyák nagy része nem bírja a tejet és fosás lesz belőle.
Nem tudom, hogy mivel eteted őket. Ha táppal, akkor abból érdemes jó minőségűt venni, mivel két kistestűről van szó, akik nem esznek sokat. Jó minőség: Platinum, Belcando, Acana, Orijen, de semmiképpen sem a hipermarketekben kapható Darling, Pedigree stb.
Ha viszont hússal, és a súlygyarapaodás a lényeg, akkor érdemes zsírosabb részeket adni nekik.
Viszont arra mindenképpen figyelj oda, hogy sajnálatból ne etesd őket túl, a kutyának vékonyabban egészségesebb.:)
A tej nagyon nem jó ötlet, amúgy is ki van száradva gondolom és sovany is, egy kiadós fosás nem tenne jót neki.
Azzal egyet értek, hogy fokozatosan növeld az adagot. Főzhetsz nekik csirkemellett levesben, adhatsz hozzá rizst is. Orvos látta őket? A BARF etetès csodát művel èn is azzal szoktam helyrehozni az ilyen kis szerencsétleneket, de előtte konzultálj a dokival,hogy nekik szabad-e most!
Az immunerősítésre az Immunovetrt vagy a Vetri dmg-t javasolom, mindkettő nagyon jó.
Nem ajánlott a tápot és a húst együtt adni, mivel más az emésztési idejük! Még úgy sem, hogy reggel az egyik és este a másik.
Egyébként én nem alapoznék az orvos véleményére, mivel tapasztalatból mondom, hogy a legtöbb élből elutasítja a nyers etetést.
Elelinte érdemes leforrázni (nem megfőzni!) a húst. Először csirkenyakkal érdemes próbálkozni, azt könnyebben el tudják rágni, aztán lehet adni lábat, szárnyat, combot stb... Fontos, hogy húst, csontot és belsőséget (vese, máj, szív) is kapjanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!