Hogyan hízlaljam fel a kutyám?
van olyan kutya, amelyik soha nem hízik meg, nekem volt egy kopó-törpe pincser kutyám, össz-vissz 3,25 kg-ot nyomott, de teljesen egészséges volt, öregségében pusztult el, jól neveltem, és vigyáztam rá, 8 évet élt le velem
vagyis nem kell attól félned hogy soványságában elpusztulhat, valószínűleg ilyen a faja
Nálam is volt gond a hízással, amikor hozzám került örökbe fogadott kutyánk. Mondjuk én márnalapból normális minőségű táppal etettem, taste of wilddal. Nem hozott sikert, pedig rizzsel is próbálkoztunk mellé. Aztán váltottam acanára, ott is a sport változatra, hogy tuti legyen, hogy hízik, bár mellé eléggé aktív is. Felszedett pár kg-t, s váltottunk sima acanára.
De mivel a tied elég silány kaját eszik, így egy normálisabb táp is rendbe hozhatná. Pl brit, vagy hasonlóak.
Kutyakonzervben semmilyen tápanyag nincs, főleg víz, gabona, ízesítő és szemét.
Pedigree tápról nagyjából ugyanezt lehet elmondani.
Olvasd csak el az összetevőket! Hústartalma 4% vagy akörüli. A kutya pedig húsevő állat.
Ezt hívják minőségi éhezésnek. Hiába tömheti tele a pocakját, nem tud belőle szinte semmit hasznosítani, gyakorlatilag éhezik.
A megoldás: magas hústartalmú, jó minőségű táp (ilyen a tescoban és hasonló helyeken nem kapható, keresd állatboltokban pl. Freshnapf, vagy a neten lehet rendelni is) vagy hús (BARF vagy PREY étrend).
A mi kutyáink (általunk meghagyott) kaja maradékot kapnak !
Pl.:hús,tészta,csont,tej,stb. amit úgy véljük nekik lehet adni,azt oda adjuk.
Mit ne mondjak,nem soványak ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!