Megéri megvárni az első tüzelést ivartalanítás előtt?
Érveket is kérnék, ne csak egyszerű "igen-nem" legyen. Ivartalanítva mindenképp lesz és én alapból megvárnám az első tüzelést, de esetleg van valakinek tapasztalalta?
(Kíméljetek az okosságoktól, hogy már az "anyaméhben" ivartalanítani kell...köszi)
Mi megvartuk, nem volt semmi gond. Termeszetesen lesz majd aki azonnal ideirja, hogy mennyifele es milyen szenvedesnek teszed ki a kutyad, en megis azt mondom vard meg (mar csak ezert is szet leszek minuszolvaXD).
Mi megvartuk, mert ugy voltam vele minden szervezetnek szuksege van arram hogy felnojon, ahhoz hogy egeszsegesen mukodjon. Gondold csak el, ha te nem ersz be hormonalisan mennyi mindenben kifejletlen lennel (megferfiasodas/megnoiesedes). Persze vannak a dramai %-ok, hogy ilyen rakosodast kap, meg olyan gyulladast ez altalaban 2 kutyat jelent a 100-bol, a maradek 98 vidaman eli le az eletet. Persze ha ez a 2 pont a tied az nem fog vigasztalni. Szerintem egy egeszseges kutyanal (mint a mienk is) megfeleloen emelt setaltasas mennyisegnel semmi extra. Max a csopoges, de a mienk azt is feltakaritotta maga utan. Kant nem is akart felvenni, mivel meg kislany ugy telt el a 3 het, hogy eszre sem vettuk.
Mi 7 hónaposan ivartalanítattuk a nagy testű szukánkat (rotti) első tüzelés előtt. Az előző ivaros szukám áttétes melldaganatban ment el, így a mostaninál ennek esélyét nullára redukáltuk. Most 5 éves, köszöni szépen kutya baja (kop-kop-kop). Se inkontinencia, se fejlődési rendellenesség. Semmi értelme megvárni az első tüzelést. Amúgy:
Csak előnyére - betegség szempontból - változik a kutya ivarérés előtti ivartalanításnál. Ezer ilyen cikk van a neten.
Amúgy nem te akarod kiállítani, agilityzni, tenyészteni, ha megfelel a kutyád, és naponta írsz ki az ivartalanításról halál felesleges kérdéseket a te szempontodból?
De... Nagyon ráérsz... Inkább vidd sétálni, és foglalkozz VELE!
#7 Erre gondolsz?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7884713-szeri..
Szerintem is gyanús :D
Én hülye, még koptattam a klavit miatta :(
Én megkérdeztem erről mind a két állatorvosunkat a városban.
Az állatorvosi klinikán azt mondta a doki,hogy ha nem tervünk kiskutyákat,akkor érdemes az első tüzelés előtt elintézni a műtétet,így a legkisebb a kockázata a későbbi daganatos megbetegedésekre.
A másik doki azt mondta,hogy minimum egyszer szülnie kell a kutyának,mielőtt ivartalanítva lesz,de ha ezt nem akarjuk,akkor legalább az első tüzelés után.
Én az első doki véleményére adtam,mert a második orvos csinál olyan dolgokat(pl nem ad gallért a kutyára és azt mondja a gazdiknak,hogy az se baj,ha kirágja a varratait(ezt mondta szó szerint egy ismerősünknek),nem fertőtleníti megfelelően az eszközeit,tiszta mocsok a rendelő),ami miatt én nem tartom hitelesnek a szakmai véleményét.
Úgyhogy 8 hónapos korában lett ivartalanítva,azóta se volt szerencsére vele semmi probléma,szóval szerintem jól döntöttünk.(egyébként bigliről van szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!