Első tüzelés előtt vagy után ivartalaníttassam a kutyámat?
Figyelt kérdés
Tüzelés előtt szeretném, de hallottam, hogy első alkalom után 2-4 hónappal célszerű. (Egyébként miért?)2015. jan. 20. 14:58
1/15 anonim válasza:
Én mindenképp megvárnám a tüzelést/ivarérettséget. Azok a hormonok szükségesek ahhoz, hogy a kutya megfelelően kifejlődjön mind testileg, mind szellemileg. Amerikából jött ez a hülyeség, hogy jobb minél korábban, de nem jobb, sőt!
2/15 anonim válasza:
Tüzelés után azért 2-4 hónappal a legjobb egyébként, mert akkor van a legkisebb kockázata mindenféle szövődménynek.
3/15 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, akkor inkább várok vele addig. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. jan. 20. 15:23
4/15 anonim válasza:
A kanoknál érdemes megvárni az ivarérettséget, hogy ne nézzen ki kölyöknek/szukának. A szukánál nem kell megvárni az első tüzelést, sőt!
5/15 anonim válasza:
Előtte érdemes,így még kisebb az ivarszervi daganatok kialakulásának esélye.De mondjuk ezen szinte nem is érdemes vitázni.Ahogy számodra szimpatikusabb.
6/15 A kérdező kommentje:
Akkor mégse várjam meg? :D Eddig még csak kan kutyám volt, tehát tényleg adok a véleményeitekre, én nem tudom, mikor vigyem el.
2015. jan. 20. 15:58
8/15 anonim válasza:
Nekem mindkét szukám tüzelés után lett ivartalanitva. Eddig semmi gond velük,de ez csak részletkérdés, ahogy neked szimpatikusabb.
9/15 anonim válasza:
Ha tudsz rá vigyázni tüzelés alatt, akkor ivartalanítsd utána. Van, akinek ez ad megnyugvást. De ha félsz, hogy felcsinálják és vemhesen kell majd ivartalanítani, akkor vidd el még most.
10/15 A kérdező kommentje:
#7: 4 hónapos kutyám van.
Köszi a válaszokat! :)
Azt hiszem inkább még tüzelés előtt fogom elvinni. Elég nehézkes lenne megoldanom, hogy kb. 3 hétig ne legyen felügyelet nélkül, a szaporítók sorába pedig még véletlenül sem állnék be.
2015. jan. 20. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!