Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első tüzelés előtt vagy után...

Első tüzelés előtt vagy után ivartalaníttassam a kutyámat?

Figyelt kérdés
Tüzelés előtt szeretném, de hallottam, hogy első alkalom után 2-4 hónappal célszerű. (Egyébként miért?)

2015. jan. 20. 14:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
5 hónaposan, első tüzelés előtt lett megműttetve skót juhászunk. Köszöni szépen, igen szép példány lett belőle. Bár dilis maradt :)
2015. jan. 20. 19:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Erre nincs tuti recept. Nem követsz el végzetes baklövést akkor sem, ha megvárod a tüzelést, és akkor sem, ha előtte műtteted meg.

Az én kutyámat a 3. tüzelés után műtötték, de valószínűleg a következő kutyusomnál nem fogom megvárni az elsőt sem.

2015. jan. 20. 21:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha tüzelés előtt ivartalaníttatod, agyban kölyök marad. A te döntésed.

Én kihúznám inkább azt a pár hetet valahogy és első tüzelés után vinném el.

Milyen fajta egyébként?

2015. jan. 20. 22:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Én, és azt hiszem írhatom nyugodtan, hogy az állatorvosok véleménye szerint is az első tüzelés előtt ivartalanítasd!

Régebben még valóban úgy gondolták, hogy meg kell várni az első tüzelést, sőt úgy gondolták jó ha egyszer ellik is, de mára ezeket megcáfolták. És az sem igaz, hogy az első tüzelés előtt ivartalanított kutya gyerek maradna fejben!

Keress rá a neten, részletesen le van írva minden előnye, én most csak a legfontosabb okokat másolom be ide:

-minél korábban lett ivartalanítva a kutya, annál kisebb az emlődaganat képződésének kockázata

-ha az első tüzelést megelőzően lett ivartalanítva, az emlődaganat képződésének kockázata 0,5%

ha a második tüzelést követően lett ivartalanítva, akkor az emlődaganat képződésének kockázata ugyanakkora, mint a nem ivartalanított szukák esetében, vagyis 26 %

-ha a kutya az első tüzelést megelőzően lett ivartalanítva, akkor a ciszta, hyperplázia, és daganatos megbetegedések kockázata minimálisra csökken!

Azt hiszem ezek elég meggyőzőek.

Egyébként én ebben a hónapban ivartalanítattam a 8 hónapos óriás schnauzerem, ha van kérdésed szívesen válaszolok!

2015. jan. 20. 23:52
 15/15 anonim ***** válasza:
2015. jan. 21. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!