Megfenyegettek, ilyen helyzetben mit tehetek?
A város szélén élünk, errefelé soha senki nem sétáltat kutyát.
A kiskutyámmal nemrég kezdtünk el sétálni járni, viszont ahhoz, hogy nyugisabb részre érjünk, kénytelenek vagyunk keresztül menni egy forgalmas úton, ahol az egyik oldalról a kerítés mögött őrjöngenek a kutyák. Az én kutyám nem ugat, a többi viszont tépi a kerítést. Ez este is így volt, amikor egy autó kigurult az udvarból és közölték, hogy ránk engedik a kutyákat, azok pedig széttépik az enyémet. 4 db moszkvai őrkutyáról van szó, és nem tűnnek valami barátságosnak.
Sajnos mivel első kutyám és pár nap/hét után már ilyennel találom magam szembe, én is kicsit megijedtem és nem igazán mernék arra sétálni ezek után, viszont a kutyámtól nem akarom ezt megvonni.
Ilyen esetben mit tehetnék?
Simán kinézem, hogy tényleg kiengedik őket, egyedül pedig megvédeni magunkat nem igazán tudnám.
17/L
"A kiskutyámmal nemrég kezdtünk el sétálni járni, viszont ahhoz, hogy nyugisabb részre érjünk,"
Mondjuk nem értelek: egyszer azt írod, ahhoz, hogy nyugisabb részre érjünk, utána meg azt, hogy azért kell arra menni, hogy szocializáljad a kutyád.
Azt meg főleg nem értem, hogy ESTE miért kell arra menni - lehet, a tulajnak is csak az a gondja, hogy estefelé ne hurcold arra a kutyádat. Lehet, napközben az övéi el vannak zárva, de estére kiengedi őket.
Írtuk többen - vidd másfelé... Ezt nem fogadod el... akkor mégis mit javasoljunk? Hogy vigyél magaddal 5 háromajtós verőlegényt vagy paprikaspray-t vagy mégis mit írjunk?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 11es!
Igen, úgy írtam, mivel nekem a "nyugisabb" rész azt jelenti, hogy nem a kertesházak melletti úton sétálunk, ahol tombolnak és őrjöngenek a kutyák, hanem beérünk mondjuk a panelházas részre, ahol szocializált kutyák vannak, esetleg futtatók.
Az este alatt pedig kb 6 órát értek, sajnos eddig nem tudtam délelőtt eljönni az iskolából, hogy elvigyem a kutyámat sétálni..most pedig amikor már hőség van, szintén nem szívesen vinném a legnagyobb melegben, nem tudom te mégis mikor vinnéd, hogy ne zavarj senkit.
És igen, ez például egy jó ötlet, hogy szerezzek be paprikasprayt, vagy menjek másokkal, sajnos hirtelen ijedtségemben nem jutott ilyen eszembe.
az erdőből nem tudsz arra a "nyugisabb helyre" menni?
vagy ha elég kicsi a kutyád vegyél neki biciklire szerelhető kutyaszállítót. ebben nem veszi észre a többi kutya és nem fognak őrjöngeni. a bicót meg kikötnéd valahol ha elérted a helyszínt. Ha pedig már van jogsid, kocsival is mehetnél :)-na jó, ez már nagyon elrugaszkodott, de én így csinálom minden 2. nap, bár én ilyenkor futni szoktam és csak messze van jó terep.- max 3K lenne a benzin havonta, de ekkor már sokat mondtam.
a sok "menj másfele" válasz elég fuck logic, már én is kaptam ilyeneket, de alapvetően ez egy költői kérdés, te is bevallhatod. ;)
18/L
Hát megbocsáss, de gondolkodásban nagyon gyerek vagy még... eszedbe ne jusson paprikaspray-t vinni - azzal csak még nagyobb konfliktust okozol: ha lefújod a kutyákat a kerítésen belül, akkor jogosan fog a kutya gazdája kikelni magából. Arról nem beszélve, 4 kutyát...?
Azért valahogy mások is csak közlekednek azon az útvonalon.
Továbbra is azt mondom: menj másfelé, hagyd a dolgot "hűlni" egy kicsit, aztán később, pár hét múlva próbálj meg megint arra menni. Ha beléd kötnek, kérdezd meg: miért nem sétáltathatod erre az UTCÁN a kutyádat?
Már miért fújnám le kerítésen belül a kutyákat, ez nem "gyerekes" gondolkodás, egy szóval nem írtam ilyet..
A kérdésben írtam, hogy KIengedi a kutyáit, ki, az utcára, ott pedig jogom van megvédeni magam, ettől függetlenül nem biztos, hogy ez lenne a jó megoldás, ez igaz. Persze, járnak arra mások is, egyedül, kutya nélkül, ezek a kutyák csak a kutyákat ugatják, mivel életükben nem voltak szocializálva.
Azért köszönöm a válaszokat, utolsó előtti a biciklis kosár jó ötlet, ez már megoldható lenne:)
Köszi utolsó a választ!
Azóta voltam arra apukámmal, érdekes, akkor senki nem szólt ki...holnap megint arra megyek, de egyedül, most sokáig az erdős-mezős részen voltunk, de ez már kevés, muszáj kutyák közé vinnem, meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!