Sétáltatáskor nem hajlandó se pisilni se kakilni, de ha felérünk egyből oda nyomja a lakásba?
6 hónapos mopsz kutyusom nem hajlandó sétáltatáskor vécézni, eddig 1x jött össze, akkor is csak kertben, póráz nélkül. A gond az, hogy ha lemegyünk, akkor csak les, nézelődik, a többi kutyát méregeti, barátkozik..de a lényeget nem hajlandó elvégezni.
Hiába mutattam meg neki hogy hol a kutya pelus, nem hajlandó oda csinálni(már egy pisis pelust is oda raktam, hogy érezze oda kell).
Az eddigi gazdájával szerintem nem sokat jártak sétálni, mivel elég nagy kertjük van. Tudom, hogy valami kommunikáció béli problémánk akadt egymással, én se értem amit ő mond, és ő se amit én, mert egyébként ettől eltekintve végtelenül értelmes és okos, hamar tanul.
Találkozott már valaki ilyen kutyussal? Kérlek segítsetek, hogyan adhatnám a tudtára, hogy sétáltatáskor vécézni szokás?
"Hiába mutattam meg neki hogy hol a kutya pelus"
Amikor megláttam a kérdést, 99%-ra mondtam volna, hogy pelenkára volt szoktatva, ezek szerint igazam volt.
A pelenkával csak arra tanította meg az előző gazdája, hogy a lakásban KELL végeznie a dolgát.
Ez nem lesz egyszerű menet. Legyél lent vele addig, amíg el nem végzi a dolgát, majd ha sikerül, kapjon nagy-nagy dícséretet.
Otthon pedig ha becsinál, szó nélkül takaríts. Ne szidd le, ne csapj a fenekére, ne verd bele az orrát, hozzá se szólj, rá se nézz. Egy idő után rá fog jönni, mit vársz tőle.
1# Ja :D nehogy már fel kelljen szedni vagy mi :DD Ohh most esik le hogy Magyar országon nem divat felszedni :o Bocsi :'DD
Egyébként a pelust hagy és evés után kicsivel menj le vele és addig legyetek kint amíg pisil. Valóban hosszú idő de más nincs.
áruld már el, mi az a magyar ország, még életemben nem hallottam erről...
azért mielőtt beszólsz, legalább tanuld meg leírni helyesen a dolgokat és az sem árt, ha értelmesen fogalmazol ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!