Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sétáltatáskor nem hajlandó se...

Sétáltatáskor nem hajlandó se pisilni se kakilni, de ha felérünk egyből oda nyomja a lakásba?

Figyelt kérdés

6 hónapos mopsz kutyusom nem hajlandó sétáltatáskor vécézni, eddig 1x jött össze, akkor is csak kertben, póráz nélkül. A gond az, hogy ha lemegyünk, akkor csak les, nézelődik, a többi kutyát méregeti, barátkozik..de a lényeget nem hajlandó elvégezni.

Hiába mutattam meg neki hogy hol a kutya pelus, nem hajlandó oda csinálni(már egy pisis pelust is oda raktam, hogy érezze oda kell).

Az eddigi gazdájával szerintem nem sokat jártak sétálni, mivel elég nagy kertjük van. Tudom, hogy valami kommunikáció béli problémánk akadt egymással, én se értem amit ő mond, és ő se amit én, mert egyébként ettől eltekintve végtelenül értelmes és okos, hamar tanul.

Találkozott már valaki ilyen kutyussal? Kérlek segítsetek, hogyan adhatnám a tudtára, hogy sétáltatáskor vécézni szokás?

2016. jún. 18. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Leviszed, és addig nem mész fel vele, amíg el nem végzi a dolgát lent. Nagyon megdicséred és felmész vele. Tudom, macerás meg hosszú idő, meg nem lehet így előre megtervezni a napot, de rá kell szánni az időt mert különben sohasem lesz szobatiszta. Mellesleg az én kutyáim sem ürítenek pórázon, de ezt én tanítottam így. Nálam pórázas séta során tilos a pisi és a kaki. Ha elengedem őket, onnantól szabad.
2016. jún. 18. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, ennyire kemény dologra még nem gondoltam:D Eddig 2 óra volt a max amit sétáltam vele. Köszönöm a hasznos válaszod!
2016. jún. 18. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

"Hiába mutattam meg neki hogy hol a kutya pelus"

Amikor megláttam a kérdést, 99%-ra mondtam volna, hogy pelenkára volt szoktatva, ezek szerint igazam volt.

A pelenkával csak arra tanította meg az előző gazdája, hogy a lakásban KELL végeznie a dolgát.

Ez nem lesz egyszerű menet. Legyél lent vele addig, amíg el nem végzi a dolgát, majd ha sikerül, kapjon nagy-nagy dícséretet.

Otthon pedig ha becsinál, szó nélkül takaríts. Ne szidd le, ne csapj a fenekére, ne verd bele az orrát, hozzá se szólj, rá se nézz. Egy idő után rá fog jönni, mit vársz tőle.

2016. jún. 18. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
10%

1# Ja :D nehogy már fel kelljen szedni vagy mi :DD Ohh most esik le hogy Magyar országon nem divat felszedni :o Bocsi :'DD

Egyébként a pelust hagy és evés után kicsivel menj le vele és addig legyetek kint amíg pisil. Valóban hosszú idő de más nincs.

2016. jún. 18. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
# 4 Mi a bajod? Te legalább érted amit idehánytál? Mi van a felszedéssel? Menjél aludni az értelmetlen irogatás helyett!
2016. jún. 18. 21:37
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
Gondoltam azért tanítottad meg őket hogy pórázon nem szabad üríteni mert akkor fel kellene szedni a kutyaszart csak aztán eszembe jutott hogy magyar országon még tudtommal nem divat felszedni. Gondolom ha a kutya elszaladgál és valahol dob egy barnát hülye lenne bárki is felszedni hisz "ki látta?" :D
2016. jún. 18. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:

áruld már el, mi az a magyar ország, még életemben nem hallottam erről...

azért mielőtt beszólsz, legalább tanuld meg leírni helyesen a dolgokat és az sem árt, ha értelmesen fogalmazol ;)

2016. jún. 18. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát az én kutyám is ilyen. Igaz ő nem a lakásba hanem a kertben wc-zik. Ha ki viszem még pisilni sem akar. 1x fordult elő hogy sokáig voltunk kint és pisilt :DD képzelheted hogy meglepődtem. Igazából én nem nagyon próbálkoztam a kiszoktatással. A pelust felejtsd el nem való semmire. Ha bepisil töröld fel egy szó nélkül. 3 óránként engedd/vidd ki. Nálam az új kölyöknél az vált be hogy alvás után ahogy felébredt vittük le. És pár hét alatt szobatiszta lett. Gondolom szuka lehet mivel ha kan lenne kint pisilne jelölgetés miatt. De ha mégis kan akkor talán fél valamitől. Légy türelmes :)
2016. jún. 18. 22:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, nem. Azért tanítottam meg, hogy pórázon nem pisil és kakil, mert szerintem parasztság a városban végigjelöltetni a jelzőtáblákat, házsarkokat és autókerekeket, illetve mások előkertjébe szarni se szép dolog akkor se, ha a gazdi összeszedi utána. Ezeket elintézheti otthon is az udvaron vagy a kutyafuttatón, vagy az erdőben. Amikor közlekedünk, akkor közlekedünk.
2016. jún. 19. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!