Mit a teendő, ha a kutya gazdája meghal és nem hajlandó más ember felé megnyílni?
Akumit tekintem a téma atyaistenét ebben a témakörben. De valamit azért megpróbálnék a helyedben, kérdező.
Először egy kis magyarázat: Nem minden kutya alkalmas falkavezérnek. A ti kutyátok valószínűleg ilyen egyed. Anyudat fogadta el vezérnek, és mikor ő elhunyt, a kutya magára maradt. Ti alatta álltok a rangsorban, de a vezető pozícióval nem tud mit kezdeni.
Szóval vagy neked, vagy a párodnak be kell keményíteni, és átvenni a vezetést. Persze ez sem piskóta, először nézzetek, olvassatok utána, hogy ennek mi a módja. (Az én grafomániám erre nem predesztinál engem.)
Pontosan ez lehet a probléma, legalábbis általában ha a kutya nagyon megzuhan egy családtag (akár ember, akár kutya, vagy akár macska) halálától, ott 99%-ban erről van szó. De ehhez sajnos legtöbbször kell szakember, főleg ha még sétálni se tudjátok kivinni.
(Akkora atyaúristen azért nem vagyok, de köszönöm :D)
Egyetértek a 2. válaszolóval Akumival kapcsolatban :)
Egyébként ismerősöméknek hasonló gondjuk volt, bár ők úgy voltak, hogy menhelyen vegetált a kutya, mikor elhozták, és több hónap alatt sem javult. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve ideiglenesen elhoztak a menhelyről egy (talán golden retrievert, nem biztos, csak tudom, hogy egy nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát). És csodák csodájára annyira összeszoktak, hogy teljesen megváltozott a kutya, feloldódott, ismét játszott, volt kedve sétálni, és boldog volt :) Persze megtartották a goldent is, nem is volt kérdés:)
Szóval ha lenne lehetőségetek egy ilyen kutyát akár ideiglenesen is befogadni, meg lehetne próbálni. De mindenféleképp nyugodt kutya legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!