Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Mit csináljak a...

Segítség! Mit csináljak a kutyámmal ha játék közben rákap a kezemre?

Figyelt kérdés

1 éves a kutyám, nagyon akaratos, sajnos azt hiszi ő a főnök. Gondolom ezzel a helyzettel már nem lehet semmit kezdeni, de ha játszom vele (labdázunk) és hozzáérek (megsimogatom pl) akkor rákap a kezemre. Ezen hogyan lehet segíteni? Hirtelen felindulásból olyankor ráütök (tudom, tudom, nem szabad őket megverni stb. de azért nem szívesen tűröm el hogy megharapjon) Amit lehet, hogy rosszul csinálok, hogy olyankor kézzel csapok rá. Azt hallottam, hogy azt nem szabad, mert ha lesz 1 olyan pillanata, hogy azt hiszi bántani akarom, akkor megharaphat.

Máskor pedig ha olyanja van, akkor a bokámra fog rá, illetve a nadrágom szárára. Ami dühít benne, hogy ha pl egy idegen jön hozzánk, akkor azt szereti, csóválja a farkát, még csak nem is ugatja meg őket, de engem aki szereti, eteti, azt simán megharapja.

És egy kérés: a Jan Fennel-féle könyvet légyszi ne ajánljátok, hanem valami egyéb megoldást ha lehetne.

Köszönöm!

20/L

2010. ápr. 12. 20:05
1 2
 11/11 Akiteki ***** válasza:

Miért is ne lehetne kezdeni vele, hogy ne ő legyen a főnök? Így akarsz még tizenévet élni vele, hogy a kutya irányít?

Menjetek egy jó kutyaiskolába. A fegyelmezés megteszi a hatását.

2010. ápr. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!