Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Mit csináljak a...

Segítség! Mit csináljak a kutyámmal ha játék közben rákap a kezemre?

Figyelt kérdés

1 éves a kutyám, nagyon akaratos, sajnos azt hiszi ő a főnök. Gondolom ezzel a helyzettel már nem lehet semmit kezdeni, de ha játszom vele (labdázunk) és hozzáérek (megsimogatom pl) akkor rákap a kezemre. Ezen hogyan lehet segíteni? Hirtelen felindulásból olyankor ráütök (tudom, tudom, nem szabad őket megverni stb. de azért nem szívesen tűröm el hogy megharapjon) Amit lehet, hogy rosszul csinálok, hogy olyankor kézzel csapok rá. Azt hallottam, hogy azt nem szabad, mert ha lesz 1 olyan pillanata, hogy azt hiszi bántani akarom, akkor megharaphat.

Máskor pedig ha olyanja van, akkor a bokámra fog rá, illetve a nadrágom szárára. Ami dühít benne, hogy ha pl egy idegen jön hozzánk, akkor azt szereti, csóválja a farkát, még csak nem is ugatja meg őket, de engem aki szereti, eteti, azt simán megharapja.

És egy kérés: a Jan Fennel-féle könyvet légyszi ne ajánljátok, hanem valami egyéb megoldást ha lehetne.

Köszönöm!

20/L

2010. ápr. 12. 20:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Még most is bőven formálhatod a személyiségét, kár lenne feladni. Át kell venned a falkavezérséget, különben nem fognak megszűnni a problémáid. Fennel könyvében pedig mindent megtalálsz ezekről a témákról.
2010. ápr. 12. 20:14
 2/11 anonim válasza:
Milyen fajta a kutyád?? mert vannak olyan fajok akiknél 1 éves korban nem mondom hogy természetes de nagyon gyakran előjön!!
2010. ápr. 12. 20:14
 3/11 anonim válasza:
szerintem is neked kell a főnöknek lenni ! és időnként ha ráütsz finoman a hátsó felére és az nem fáj neki akkor az még nem tartozik az elverés körébe!! a lényeg hogy az orrára soha ne üss mert lehet hogy akkor odakap!! meg az neki is a legérzékenyebb pontja!!
2010. ápr. 12. 20:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Keverék kutya. De leginkább vizsla van benne. Tényleg nagyon szilaj, vad természete van.
2010. ápr. 12. 20:17
 5/11 anonim válasza:
szerintem próbálj neki tanítani dolgokat és semmi képpen ne hagyd hogy megsértsen téged!! jah és milyenek a sebek!! (nagyobb / kisebb)??
2010. ápr. 12. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Mért ne mondjuk azt a könyvet ami tényleg jó, mi az ellenvetésed a könyvel?????
2010. ápr. 12. 20:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Amikor rád fog, madárfogással megszorítod a pofáját és erős nem!szóval leszeded. Utána ,ha játék volt, befejezed vele, nincs tovább.

Megteheted azt is, a nyakbőrénél fogva megemeled, az első lábak lógnak. Szintén nem! utána lenyomod a földre és akár ráhajolsz, akár fölé állsz egy kis időre.

Kézzel ne üsd

Fajtája?

2010. ápr. 12. 20:41
 8/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Bocs,most látom, hogy vizsla keveréked van.

2010. ápr. 12. 21:07
 9/11 A kérdező kommentje:

Azt szoktam neki csinálni, hogy megmarkolom a nyakánál fogva, de akkor elugrik. (mert hát nem szereti ha megrángatom) vagy fogja magát és hirtelen elkezd saját maga körül forogni, majd elszalad, és vagy 4-5 kört szalad az udvaron. Mostanában meg azt szokta, hogy lehasal velem szemben, ilyesmi pózban:

[link] (Más képet hirtelen nem találtam :D de azért látható, hogy mire gondolok) és aztán a hátára borul.

Szoktam vele sétálni, sokat vagyok vele amikor megtehetem, de mégsem jó vele valami. Pedig ha olyanja van akkor viszont nagyon kedves és bújós.

Köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 12. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyszerűen játszani hív.Legyen rajta nyakörv, akkor megbírod tartani.Nem vesz komolyan a kutya. A játszótársának tekint.Pontosan úgy játszik veled, mint egy másik kutyával tenné.A harapásai sem IGAZI harapás, még ha te annak is érzed.Mostani kutyámnál én, ha erősen fogott, felkiáltottam, hogy fáj! finoman!Ha lazított, dicsértem.Sőt, ha engedett, kapott kedvenc huzakodós fogselymet. Aztán szépen elhagyta a kéz és nadrág rágást,ahogy kezdett felnőtt lenni.
2010. ápr. 13. 03:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!