Létezik ilyen kutyafajta?
Látom nem érted... Leegyszerűsítem a kedvedért:
Ha azt akarod, hogy az almafád szép termést hozzon, ahhoz gondoznod kell, öntöznöd, metszened, permetezned. Ha azt akarod, hogy jó termőfölded legyen, azt is gondozni kell, trágyázni, tarlóhántani, pihentetni és amit elveszt rajta, az is csak akkor hoz termést, ha kielégíted az igényeit. Hiába a "szolgád", elvárásokkal és egóval te nem fogsz elérni semmit.
A kutyának is megvannak a maga igényei, hogy jól működjön. Te ezt láthatóan nem tudod megadni neki. Persze, vihetsz oda egy kutyát meg élhet úgy ahogy itt te előadtad, de abból neked nem lesz "hasznod", és mivel egy élőlényről van szó, saját akarattal, még bosszúságot is fog okozni és egymás életét fogjátok megkeseríteni.
Ha nem ismered a kutyákat, az lenne az okos dolog, ha olyanokra hallgatnál, akik értenek hozzá és már felneveltek párat....
Azért ez a válasz, mert a macskákat általában távol tartja egy kutya. A válaszadók talán azt gondolják, az emberek rendelkeznek annyi intelligenciával, hogy csak akkor vesznek kutyát, ha az igényeit ki tudják elégíteni.
A kutya nem egy eszköz. Egy kutyával foglalkozni kell, meg kell neki tanítani neki, mit szabad és mit nem. Szocializálni kell, hogy ne legyen agresszív.
Napi 2-3 óra. Van rá ennyi időd?
És bizony a kutyának vannak más igényei is, etetni kell, oltani, ha rövid szőrű vagy kistestű télen házban tartani. Számodra alkalmatlan az összes rövid szőrű és társasági fajta.
Az, hogy egy eb hogyan jön ki a többi állattal, jórészt nevelés kérdése. Anélkül nehezen magyarázod meg neki, hogy a baromfit békén kell hagyni, de a macskát el kell kergetni :)
Bármilyen fajtát is választasz, ez a te dolgod lesz mindenképpen.
Én pulit ajánlanék, strapabíró fajta. Még jobb, ha puli - "utcakotorék" keveréket találsz, garantálom, hogy azt le sem fogod tudni lőni. A keverék mindenképp jobb, a jó öreg természet, és nem holmi tenyésztő agyonféltett, elkorcsosított remekműve.
Nézz meg egy díjnyertes németjuhászt, úgy lecsapták a farukat szerencsétleneknek, hogy csoda, hogy járni bírnak... aztán meg csodálkoznak a diszplázia miatt...
A fentiek leginkább neveléstől függenek, nem fajtától.
Illetve a kosztra nem igényes, az nem tudom, mi takar nálad? Mivel szeretnéd etetni?
Kinti tartásra csak vastag bundájú kutyát szabad venni.
Itt aztán elszabadultak az inulatok. Na igen a ku6tyával foglalkozni kell, még akkor is ha azért tartod hogy "szolgáljon". Igen vagyunk mi akik családtagként tekintünk a kutyánkra, mert a 21. században ez már természetesnek számít. DE azért nem kell lehülyézni, meg letámadni azokat, akik nem a kanapén dédelgetik agyon a kutyát, hanem valami munkát is adnak az életének már bocsi. Igaz a kérdező nem éppen a leghelyesebben fogalmazta meg a kérdést.
Annó amikor a kutyát háziasították most őszintén serintetek azért tették, hogy családtag legyen? NEM azért, hogy őrizze a haszonállatokat és távoltartsa a ragadozókat, ha jól értem a kérdező pontosan ezt szeretné, ha neki is ilyen kutyája lenne. Hol élt akkor a kutya? hát biztos, hogy nem a házban, mit evett? a MARADÉKOT, amit az ember kidobott, nem hinném, hogy külön készített neki kaját..
Bocs, ha ezzel megbántottam a családtagként tartott kutyák gazdáit, de ez az igazság.
Még egyszer írom, én is családtagként szeretem a kutyáimat, ha saját lakásom lesz, bent fogom tartani, de szerintem nem bűn, ha valaki amellett, hogy szereti, munkát is ad neki!!
Istenem, de bírom azokat az embereket, akik a kutyát úgy tartanák, mint 100 évvel ezelőtt, de közben ők maguk sem úgy élnek... Nekik van kocsi, számítógép, zuhany, gázfűtés, okostelefon, a kutya meg kapja a moslékot, úgysem döglik meg tőle biztos most se, ha 100 éve se...
Úgy várom már azt az időt, amikor végre kihal ez a generáció, amelyik így gondolkodik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!