Létezik ilyen kutyafajta?
Ez elég összetett..
Mennyit foglalkoznál vele naponta?
Mennyiszer vinnéd el sétákra/túrákra?
Tisztában vagy azzal, hogy bármikor lebetegedhet, és nem árt, ha van félrerakott 50-100ezer ft?
Hogy nézne ki 1 napod a kutyával 15 éven keresztül?
Ha kinti kutya lenne, akkor tisztában vagy-e azzal, hogy télen bent kellene tartanod?
Járnál vele kutyaiskolába?
Első, szerintem te is tudod, hogy a kérdező mit (nem) válaszolna a feltett kérdéseidre.
Kérdező, a kutya nem cuki riasztó, akinek a moslékot oda lehet dobni és tél közepén -10 fokban egy kutyaólban tartani valami régi koszos pléden.
Ne legyen kutyád, meg semmilyen más állatod sem, ha ennyire tartod őket.
Túl sok az elvárás... Te mit tudsz neki nyújtani?
Mennyi sétát, foglalkozást, törődést?
A háziállatokhoz való hozzáállása a neveléstől függ, egy kutya sem születik úgy, hogy "a háziállatot békén hagyom", mást meg nem. A gyerekhez való hozzáállása szintén szocializáció, nevelés kérdése.
Azt, hogy távol tartson bármilyen állatot egy kutya sem tudja garantálni. Meg ez inkább a kutyától függ, mint a fajtától. A én kutyám pl az idegen macskákkal is barátságos.
Kinti tartásra kistestű kutya nem a legalkalmasabb: nem tesz jót az ízületeinek.
Olyan kutya nem létezik amelyikkel szemben csak neked vannak elvárásaid, de a kutyának veled szemben nincs.
Amiket eddig leírtál, azok pont illenek azokra a kutyákra is akikről a hírekben hallani, hogy megtámadtak valakit. Ha letojod a kutya igényeit abban sosincs köszönet.
Már bocsánat, de nem azért tartok bármilyen állatot, hogy neki jó legyen, hanem mert nekem valamilyen szempontból szükségem van rá. Az egy másik dolog, hogy nyilván úgy csinálom, hogy neki IS jó legyen. Tisztában vagyok vele, hogy a jó szolgát meg kell becsülni, és meg is teszem, de attól még ő szolgál engem, és nem én őt. Nem ez volt a kérdés, és aki ezt nem érti, az legyen szíves ne is válaszoljon, mert kötekedésre semmi szükség.
Éjjelre minden állat be van zárva, de van, hogy nappal is bejárnak a macskák, vagy estefelé, mielőtt be tudnánk őket csukni.
Kedves 6-os, te értetted meg a lényeget a legjobban, ez mind rendben van, de nagyon nem mindegy, hogy a tanításra fordított energiát milyen állatba fektetem. Van a rokonságban pl. csivava, na az teljesen alkalmatlan bármi ilyesmire. A szomszédoknak hatalmas, félelmetes kinézetű kutyáik vannak, ránk ugatnak, a macskára nem. Skót juhásszal van még közeli tapasztalatom, az minden állattal és emberrel jól megfért, de sajnos a macskával is. Egyébként nem nagyon ismerem a kutyafajtákat, ezért kérek tanácsot. Tanítani sem minden fajtát lehet egyformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!