Ajánljatok légyszi kisebb termetű kutyusokat, kertes házba! Hm?
szija
nekünk is kint van, beagle, télenis, persze jó meleg ház,és a ház is apincébe ahol azért mindig megmarad pár + fok. De szerintem így ne kezdj el kutyát tartani,hogyMOST RÖGTÖN KELL KETTŐ.bár aztse tudom hogy kell gondozni , pl télen,megazt sem tudod hogymi azelőnyük meg a hátrányuk
Te döntésenvégülis de így neki kezdeni
menj el egy menhelyre,néz szét a kutyusok között,pl:ha nem lehet bent vagyvmi melegebb helyen télen akkor egy beagleval nem fogsz sokat érni mert 1 télen game over,
egy hosszabb szőrű (pl:puli,vagy akármi) jobblenne mert nyáronlevágnátok/vágatnátok neki,télre visszanőne,és akkor nem fázna télen + nyáron meg nem lenne melege.
kisebb testű kutya kintre nem sok van ami a telet is bírja,
szerintem neked valami puli kéne.Ne csak atnézzétek meg hogy nektek ez nem jó meg aznem ó,csak ez.amikor szerencsétlennek lehet hogy kínzás lenne!
hmm.?
Szia!
Én a beaglet tudom ajánlani,nagyon ragaszkodó,játékos,és szeretetreméltó kutyus.
Hátránya az,hogy sajnos szökős fajta,szóval ha 2 percre nyitva marad a kapu,tutira megpróbál lelépni!
Persze,ha már kiskorától fogva tanítod,akkor nem fog elmenni,miénk 2 éves,és néha levesszük róla a pórázt ha sétáltatjuk,és most már visszahívható!Nagyon okosak!
Bár én csak akkor ajánlom,ha sok időt tudsz vele lenni,mert nagyon igényli a törődést,és persze a Gazdi a mindene!:))
Pumi
Előnyei:
- kicsi
- jó jelző (néha túlságosan is)
- télen nyáron kint lehet
- nem egy megbetegedős fajta
Sokat kell vele foglalkozni, mert munkakutya. Szeretet függő.
Itt nézd meg,rögtön az elején is van már egy beagle,meg sok kistestű kutyus.
Ha kutyát akarsz és elgondolkodtál már rajta könyörgöm dönts úgy hogy menhelyről fogadsz örökbe akár keveréket is. Eszméletlen mennyiségű kutya van menhelyen és rengeteget altatnak el évente. És nem 2-300 ez értékrenben hanem 10000fölöttiben értendő.
A menhelyi keverék kutyák amúgy is kapósak lehetnek az igényeidhez. Írtad hogy kis testű kutyát akarsz amit kinnt tarthatsz még télen is és hogy a tacskó nagyon tetszik. Gondolj csak bele milyen jól jönne neked egy tacskó keverék kölyök aminek az egyik szülője valamilyen hosszúszőrű állat volt.
A következő fatákat illetve keverékeiket tudom javasolni:
spánielek: Kistesű kutyák, hosszú szőrrel ami melegítheti őket télen. Barátságos, érdeklődő, emberszerető állatok.
egyebek róluk: [link]
menhelyen vannak: [link]
mudi: magyar fajta,kistesű, robbant okos kutyáé, kicsit hoszabb göndör jellegű szőrrel. nagyon igénytelen fajta, a családot nagyon szeretni a gazdájához nagyon erősen kötödik. Kinnti tartásra alkalmas.
egyebek róla: [link]
puli: magyar fajta, alapból nem kifejezetten kistesű de menhelyen sok kis besorolású keveréke van, erős, bátor , engedelmes kutyák. Kinnti tartásra alkalmas.
bővebben róluk: [link]
menhelyi kisméretű pulik: [link]
pumi: magyar fajta,hihetetlenül energikus, éber fajta, szeret bohóckodni és a figyelem középpontjában lenni. Kinnti tartásra alkalmas.
shetlandi juhászkutya: kis termetű, hosszú szőrű, nagyon szép megjelenésű. Barátságos, gyerekbarát kutya. Gyorsan tanul.
menhelyen van:
spicc: hosszú szőrű kedves megjelenésű kutyák, több méretbe így kicsiben is vannak. Kicsit makacs és hangoskodó állatok, szeretnek "pörögni", elég domináns a jellemük. sok különböző fajtája van. Kinti tartásra alkalmas.
egyebekróluk: [link]
tacskó: okos intelligens fajta, imádja a hasát, barátságos, szereti a családját de kissé öntörvényű. Drótszőrű és hosszúszőrű változata ajánlott inkább kertbe.
Először csak 1 kutyát vegyél! Majd ha vele boldogulsz, megtanítottad mindenre és jól érzi magát, akkor gondolkodj, hogy akarsz-e még egyet.
Én is ajánlom a spánielt, elég szőre van, hogy ne fázzon, egy kutyaházban remekül átvészeli a telet is.
Nincs vele sok gond, nem túl ugatós, ritkán ás és könnyen nevelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!