Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajánljatok légyszi kisebb...

Ajánljatok légyszi kisebb termetű kutyusokat, kertes házba! Hm?

Figyelt kérdés
Kertes házunk van, és a szüleim megengedték hogy legyen ott kutyusom. Aztmonták hogy vesznek 2 kisebb tertmetűt, csak döntsem már el végre, hogy milyet akarok. Tudnátok írni kertes házba, kistermetű kutyafajákat? az elönyeit - hátrányait is jólenne. Ja, Mopszom már volt, szóval azt nemkell. :) Köszi
2010. ápr. 12. 14:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Pincsi:) Én imádom a pincsiket, aranyosak, és áltban még jó házőrzők is.
2010. ápr. 12. 14:49
 12/20 anonim ***** válasza:

szija

nekünk is kint van, beagle, télenis, persze jó meleg ház,és a ház is apincébe ahol azért mindig megmarad pár + fok. De szerintem így ne kezdj el kutyát tartani,hogyMOST RÖGTÖN KELL KETTŐ.bár aztse tudom hogy kell gondozni , pl télen,megazt sem tudod hogymi azelőnyük meg a hátrányuk

Te döntésenvégülis de így neki kezdeni

menj el egy menhelyre,néz szét a kutyusok között,pl:ha nem lehet bent vagyvmi melegebb helyen télen akkor egy beagleval nem fogsz sokat érni mert 1 télen game over,

egy hosszabb szőrű (pl:puli,vagy akármi) jobblenne mert nyáronlevágnátok/vágatnátok neki,télre visszanőne,és akkor nem fázna télen + nyáron meg nem lenne melege.

kisebb testű kutya kintre nem sok van ami a telet is bírja,

szerintem neked valami puli kéne.Ne csak atnézzétek meg hogy nektek ez nem jó meg aznem ó,csak ez.amikor szerencsétlennek lehet hogy kínzás lenne!

hmm.?

[link]

[link]

2010. ápr. 12. 14:52
 13/20 anonim válasza:
50%

Szia!

Én a beaglet tudom ajánlani,nagyon ragaszkodó,játékos,és szeretetreméltó kutyus.

Hátránya az,hogy sajnos szökős fajta,szóval ha 2 percre nyitva marad a kapu,tutira megpróbál lelépni!

Persze,ha már kiskorától fogva tanítod,akkor nem fog elmenni,miénk 2 éves,és néha levesszük róla a pórázt ha sétáltatjuk,és most már visszahívható!Nagyon okosak!

Bár én csak akkor ajánlom,ha sok időt tudsz vele lenni,mert nagyon igényli a törődést,és persze a Gazdi a mindene!:))

2010. ápr. 12. 14:55
 14/20 anonim ***** válasza:

Pumi

Előnyei:

- kicsi

- jó jelző (néha túlságosan is)

- télen nyáron kint lehet

- nem egy megbetegedős fajta

Sokat kell vele foglalkozni, mert munkakutya. Szeretet függő.

2010. ápr. 12. 14:56
 15/20 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm mindenkinek a válaszokat. A Beagle, meg a menhelyi kutyák fogták meg az érdeklődésemet. Majd meglátom melyiket! :)
2010. ápr. 12. 15:04
 16/20 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézd meg,rögtön az elején is van már egy beagle,meg sok kistestű kutyus.

2010. ápr. 12. 15:13
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha kutyát akarsz és elgondolkodtál már rajta könyörgöm dönts úgy hogy menhelyről fogadsz örökbe akár keveréket is. Eszméletlen mennyiségű kutya van menhelyen és rengeteget altatnak el évente. És nem 2-300 ez értékrenben hanem 10000fölöttiben értendő.

A menhelyi keverék kutyák amúgy is kapósak lehetnek az igényeidhez. Írtad hogy kis testű kutyát akarsz amit kinnt tarthatsz még télen is és hogy a tacskó nagyon tetszik. Gondolj csak bele milyen jól jönne neked egy tacskó keverék kölyök aminek az egyik szülője valamilyen hosszúszőrű állat volt.

A következő fatákat illetve keverékeiket tudom javasolni:

spánielek: Kistesű kutyák, hosszú szőrrel ami melegítheti őket télen. Barátságos, érdeklődő, emberszerető állatok.

egyebek róluk: [link]

menhelyen vannak: [link]

mudi: magyar fajta,kistesű, robbant okos kutyáé, kicsit hoszabb göndör jellegű szőrrel. nagyon igénytelen fajta, a családot nagyon szeretni a gazdájához nagyon erősen kötödik. Kinnti tartásra alkalmas.

egyebek róla: [link]

puli: magyar fajta, alapból nem kifejezetten kistesű de menhelyen sok kis besorolású keveréke van, erős, bátor , engedelmes kutyák. Kinnti tartásra alkalmas.

bővebben róluk: [link]

menhelyi kisméretű pulik: [link]

pumi: magyar fajta,hihetetlenül energikus, éber fajta, szeret bohóckodni és a figyelem középpontjában lenni. Kinnti tartásra alkalmas.

shetlandi juhászkutya: kis termetű, hosszú szőrű, nagyon szép megjelenésű. Barátságos, gyerekbarát kutya. Gyorsan tanul.

menhelyen van:

[link]

[link]

spicc: hosszú szőrű kedves megjelenésű kutyák, több méretbe így kicsiben is vannak. Kicsit makacs és hangoskodó állatok, szeretnek "pörögni", elég domináns a jellemük. sok különböző fajtája van. Kinti tartásra alkalmas.

egyebekróluk: [link]

tacskó: okos intelligens fajta, imádja a hasát, barátságos, szereti a családját de kissé öntörvényű. Drótszőrű és hosszúszőrű változata ajánlott inkább kertbe.

2010. ápr. 12. 15:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Beagle? Hát ne csodálkozzatok ha a kert 2-3 óra alatt egy földkupac lesz. Nem akarom leszólni ezt a fajtát mert tudom hogy nagyon sokan szeretik meg szerintetek csak nevelés kérdése, de a beagle elég önfejű, makacs és "rossz" kutya. Én nagyon sok beaglet ismertem eddig. Többet elütött az autó mert megszökött és nekem is volt. Ő sem volt egy álom. Persze szerettem meg minden de nem vennék még egyet.
2010. ápr. 12. 16:28
 19/20 Akiteki ***** válasza:

Először csak 1 kutyát vegyél! Majd ha vele boldogulsz, megtanítottad mindenre és jól érzi magát, akkor gondolkodj, hogy akarsz-e még egyet.

Én is ajánlom a spánielt, elég szőre van, hogy ne fázzon, egy kutyaházban remekül átvészeli a telet is.

Nincs vele sok gond, nem túl ugatós, ritkán ás és könnyen nevelhető.

2010. ápr. 12. 18:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem íróhoz, egyszerre egy kutya elég lesz kezdetnek. Nézz körül a menhelyeken, rengeteg gyönyörű, akár fajtatiszta kutya közül választhatsz. Ha kint akarod tartani, akkor ügyelj a megfelelő méretű kutyaházra. Ami azt jelenti, hogy ne legyen túl nagy, mert nem lesz képes a testével befűteni.
2010. ápr. 12. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!