Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkshire terrier - milyen...

Yorkshire terrier - milyen kullacsírtó szert javasoltok?

Figyelt kérdés

Patakparton launk és a yorkimból pár nap alatt 4 kullancsot szedtem ki, pedig rajta van a Prac-Tic kullancsírtó spot-on készítmény.

Igaz, hogy abból 3 nem volt megszívva, de benne voltak, és még éltek. Tavaly kezdtük el használni ezt a szert, és akkor egész jól bevált.

Most szeretnék váltani másra, állatorvosok azt mondták, hogy a nyakörvek nem sokat érnek, inkább a cseppekben gondolkozzak.

Amik hatásosnak tűnnek leírás alapján: Ex-Spot, Advantix, Duowin

Ezekről mik a tapasztalatok? Illetve nagyon gondolkozok a Lyme kór elleni oltáson is.

Mindenféle tanácsot szívesen veszek, előre is köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 12. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:

A legfontosabb h 100%-os védelem nincs.

Kísérletezni kell. Ugye mindenki szidja a Frontline-t h így nem jó úgy nem jó, tavaly mi végig azt használtuk és a két kutyában összesen volt 3 kullancs egész nyáron. Erről ennyit. Véleményem szerint ezek a szerek ugyanúgy működnek mint az embereknél a parfümök - egyes illatok egész mások lehetnek különböző embereken -, tehát attól h valakinél valami beválik nem biztos h nálad is be fog.

Lyme oltásról tudni kell h csak egyfajta Lyme törzs ellen véd, de azon kívül vannak még, és egy más típusú Lyme-ot attól még elkaphat.

2010. ápr. 12. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
az advantix nagyon jó, mi most ex-spotot használunk, mert érzékeny lett a kutyusom bőre az előbb említettre, voltunk vele erdőben is, kullancs még nem fordult elő(kopkopkop)
2010. ápr. 12. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak az ADVANTIX-T, ez a legjobb, úgy tudom, hogy a kullancs a lábacskáival nem tud megkapaszkodni a kutyán, még a vérszívásig sem jut el.

A többi kullancsirtó ennyire nem jó.

2010. ápr. 12. 12:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Most beszéltem az állatorvosunkkal, ő is javasolta az Advantixot, én is hajlok felé, de ő azt mondta, hogy a ProMeris is nagyon jó. Bár erről még nem hallottam, de rákerestem a neten, és vannak leírások.

Ja, és beadatom neki délután a Lyme kór elleni védőoltást. Már az is megnyugtat, ha legalább 1 fajta fertőzést kizárunk.

Tudom, hogy 100%-os védettség nincs, de akkor is elszomorít, hogy ennyi kullancsot összeszed:(

2010. ápr. 12. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Az enyém is kapott Lyme kór elleni oltást, az nagyon fontos, ha már kullancs volt benne.

Ezt követően kezdtem használni az Advantixot. Jobb, mint a Frontline és a többi.

2010. ápr. 12. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:

OFF: Én is advantixot használok. Az vízálló? Milyen időközönként kell adni? Az állatorvos azt mondta, hogy havonta, de én úgy tudom, hogy zek 4 hónapig nyújtanak védettséget( lehet h én vagyok a hülye).

Előre is köszi és bocs az Offért.!

2010. ápr. 12. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:

A cseppek - mint az advantix is - 1 hónapig hatnak.

4-6-7 hónapig a nyakörvek jók, mint a kiltix, scalibor stb.

2010. ápr. 12. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!