Hogyan kell megtanítani a behívást?
4 hónapos kutyám van.
A behívás némileg megy de csak akkor jön oda ha kedve van vagy ha kaját lát a kezemben. Hogyan kellene megtanítani hogy muszáj jönnie ha hívom és nem csak ha ő akar. (Kutya ovis/kutyasulis szakértők kíméljenek. Köszi)
Akkor mond már hogy mit csináljak hogy s kutyát ne kelljen kergetnrm és megtanuljon oda jönni. Okos kutya szóval ha valamit nem kapizsgál egy egész napnyi gyakorlás után sem (nem kell töléletesnek lennie) akkor az a módszer szar. Az ül parancshoz kb 5 próbálkozás kellett,a fekszikhez is ugyan annyi. És épp kb 5 perce se tanítottam meg neki az apporírozást. Köszi a hasztalan válaszokat (tisztelet a kivételnek)
Majd tanítom ahogy szerintem jó ha már használhatót nem kaptam.
Magad írtad, a pórázos tanításnál úgy látod, működik. Akkor tessék azt csinálni.
Még mindig nem érted...
A behívás nem egyenlő az ül-fekszik megtanításával. Nem is fog menni akár egyetlen teljes nap gyakorlással sem. 4 hónapos kölyök kutyáról beszélünk.
Még az is előfordulhat bőven, hogy az aznap megtanult ül-fekszik egyszer csak nem fog azonnal működni.
És ez egy kölyökkutyánál elfogadható. Egy kölyökkutya nem a CD lemez, amire ráírsz valamit és azt mindig ugyanúgy előhozhatod.
idő-türelem-kitartás- ez működik egy kölyöknél.
"Okos kutya szóval ha valamit nem kapizsgál egy egész napnyi gyakorlás után sem (nem kell töléletesnek lennie) akkor az a módszer szar. "
Nem a módszer sz.a.r hanem te vagy béna :D
Csak hogy idomuljak a stílusodhoz, kedves kérdező.
Ha meg ennyire nem boldogulsz az akitáddal, miért pont egy ilyen nehezebb fajtát választottál? Ha akita kellett, akkor szenveeeedj! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!