Hogyan kell megtanítani a behívást?
4 hónapos kutyám van.
A behívás némileg megy de csak akkor jön oda ha kedve van vagy ha kaját lát a kezemben. Hogyan kellene megtanítani hogy muszáj jönnie ha hívom és nem csak ha ő akar. (Kutya ovis/kutyasulis szakértők kíméljenek. Köszi)
18 komolyan mondom es kerlek ne vedd sertesnek:
Te meg nem lattal Akitat:)
A modszerek amiket leirtal azok igenis jok de csak egy atlag vagy szolgalelku kutyanal mukodnek(nem szeretnek megserteni senkit de igy van)
Kerdezo abban ,hogy az Akita viszi a primet onfejusegben lehet igazad nem tudom biztosan. En szemely szerint tobb KAJ-t es Kangalt lattam mint Akitat de azok is kemeny dio:)
Akitat harmat ismerek,mindharom orult kis bajkevero :))
Egyikkel szoktunk "bandazni" tobb gazdi es kutya kimegyunk az erdobe es nagyokat setalunk. Hat a 10-15 kutyabol ha valaki verekedest kezdemenyez az vagy az en kutyam vagy az Akita :))) Nagyon resen kell lenni veluk,naluk nincs "pofazas" vagy ok dominaljak a masik kutyat vagy nagyon megleckeztetik ha visszamorog. (Ne gyertek kerlek azzal,hogy "neveletlen" meg "kutyasuli" akik nem ismeritek ezeket a fajtakat)
Most értem vissza sétáról :( én nem tudom mit csináljak semmi nem hat rá. Elbújtam hátra nézett aztán boldogan szaladt tovább. Próbáltam a háromszor szólást de annak is kergetés és idegeskedés lett a vége. Próbáltam vissza felé menni és hívni de csak nézett azután tovább ment. Aztán felvettem egy kavicsot és nagy nehezen sikerült oda csalni. Nem hat rá semmi :((
Viszont kitaláltam egy technikát szerintetek jó? Szóval pórázra kötöttem (sajna csak 5 méteres flexim van de veszek egy 15 méteres simát amint tudok) mentünk szépen haladt folyamatosan kb.1-2 m távolságra távolodott el de a "lassan" parancsal ez is korrigálható. Egy idő után megálltam és megvártam még végére ér a flexinek, mikor megállt hívtam vissza,ha vissza jött mentünk tovább ha nem akkor álltunk egy helyben. Mikor oda jött (vagy oda vonszoltam) dícsértem és parancsal "tovább" elindultunk. Na most ez a módszer hatásos de huzamosabb idő és gyakorlás után metanulná a behívást.
(Póráz nélkül nem tudom megfékezni vagy ilyesmi de arra gondoltam hogy mikor meg kell állni azt mondom "stopp" és lestoppolom a flexit aztán magamhoz hívom és ha oda jött megyünk tovább. Sok gyakorlás után lenne ennek eredménye? Erre reagált legjonbban de nemtudom hogy hatásos lenne-e. Ha nem értitek elmagyarázom részletesebben :) )
Azért első nagytestű kutyának nem volt a legjobb döntés pont akitát választani...
Mindegy, semmi sem lehetetlen: https://www.youtube.com/watch?v=FIvMfqZuHRQ
Persze, ez a hosszú pórázos dolog is egy jó megoldás egyelőre, de flexi helyett tényleg inkább egy sima (nem húzás elvén működő) hosszú póráz lenne jó..Vagy maxra kiengeded lefixálva a flexit :)
Az ég szerelmére, 4 hónapos a kutya, ne várd már el hogy katonásan lépkedjen melletted és lesse folyamatosan az arcodat :D
A kölyköknek állandóan elkalandozik a figyelme. Gyakran, de rövid szakaszokban kell tanítani, pl. naponta 3-4x 5percet és nem egyszerre 30 percig, mert egyszerűen NEM tudnak annyi ideig koncentrálni.
húgy agyúak...4 hónapos kutyától mit vársz? Próbáld a 4 hónapos gyermeket iskolába járatni, és tudjon írni ólvasni.
Le lehet pontozni,vissza térek és mindenkit én is lepontozok!
"okos kérdező" Csak szakértőtől tudod + nem akik cicát tartanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!