Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyám egy őrült!?

A kiskutyám egy őrült!?

Figyelt kérdés

Mit tegyek? A kiskutyám minden reggel ébreszt engem,felugrik az ágyra és amint kinyitom a szememet,lefejel..de komolyan,szó szerint le szokott fejelni..

Miután haza jövök olyan sebességel rohan nekem,hogy majdnem felborít..pedig egy kis shih-tzu, méghozzá még csak 6 hónapos!

Ma is a szájával megfogta a nadrágom hátulról úgy,hogy majdnem előre buktam.. Ha sétálunk és futkározik majd visszafut hozzám mindig nekicsapódik a lábamnak..,ha látogatók jönnek őket is kb. így üdvözli! Mit csináljak? hogy szoktassam le róla?

Félek,hogy egyszer baja esik neki és akár másnak is..:S

2010. ápr. 11. 21:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Koppints az orrára, és határozottan mondd neki, hogy nem szabad. A hangodból érezze, hogy rosszat csinált.

(Am aranyos lehet :D)

2010. ápr. 11. 21:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

először is ne hagyd neki hogy felugorjon/másszon az ágyadra.

másodszor a következőt lehet gyakorolni. Mikor bemész az ajtón és elkezd őrjöngeni ne foglalkozz vele. Sétálj be, fond karba a kezed és nézz másfelé. Ne visítozz hogy jajj ne jajjne, ne szalad előle, ne gyömöszöljed mert milyen kis ari hanem ne vegyél róla tudomást. Ha megnyugszik abbahagyja ezt a heves üdvözlést akkor dícsérd meg. Kérd meg ugyan erre a vendégeket is. Ez a kutya láthatóan imád téged és a társaságot és hidd el a legnagyobb büntetés lesz neki ha nem veszel róla tudomást. meg kell tanulnia hogy csak akkor foglalkozol vele, akkor tünteted ki a figyelmeddel, ha jól viselkedik.

Ja és kérdem hogy mennyit mozgatjátok? Mert láthatóan sok fölös energiája van.

2010. ápr. 11. 21:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Azt már próbáltam,de semmi.

Amúgy szófogadó kivétel ezeket a dolgokat..

Tényleg aranyos,hogy ilyen őrült fejjel rohan hozzám,a szája már szinte belelóg a szemébe:DVagy reggel mintha vigyorogna úgy ébreszt és lefejel,de félek,hogy egyszer valami baja esik vagy éppen másnak. Miért csinálhatja ezeket? Ennyire örülne?

2010. ápr. 11. 21:49
 4/11 A kérdező kommentje:

21:47

Hát naponta 2 órát szoktam vele sétálni(már szinte elnyúlik az utcán annyira fáradt,vagy magától indul el haza,szóval olyankor inkább felviszem) és a lakásban amikor otthon vagyok mindig próbálok vele foglalkozni, rendesen kifárad itthon is. Hétvégente(pénteket is beleértve) pedig egész nap kint van ha jó idő van..vannak játszópajtársai is:D

Lehet,hogy ennél több kellene neki?

2010. ápr. 11. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:

wow! nagyon lelkes gazdi vagy! :)

ennyi mozgásnak elég kellene legyen neki, nem hinném hogy akkor ez a probléma. viszont maradok annál a módszernél amit az előzőekben leírtam.

2010. ápr. 11. 22:09
 6/11 A kérdező kommentje:

kipróbálom!köszönöm.

és az vajon miért van,hogy egyszer csak nekifog ilyen hülye hangon morgolódni,néz engem és közben szinte toporzékol..olyan mintha magyarázna nekem:D sosem tudom megfejteni mit szeretne.:)

2010. ápr. 11. 22:14
 7/11 anonim ***** válasza:
a tacskónk így szokott örülni a sétának, toporzékol, nyávog, miegymás.
2010. ápr. 11. 22:23
 8/11 A kérdező kommentje:

De ő nem a sétának örül, hanem csak úgy néha rákezdi..

mintha mérges lenne rám és lelomboz,hoy nem tudom mit szeretne:D mert ha sétálni akar akkor megy az ajtóhoz.

2010. ápr. 11. 22:24
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
egyértelmű, hogy a rangsorban alatta vagy... ilyenkor csináld azt, hogy megfogod a grabancát és a földre nyomod. nyilván ne teljes súlyoddal, de erélyesen.
2010. ápr. 11. 22:48
 10/11 anonim ***** válasza:

rengeteg dolgot tehetsz, h TE légy a falkavezér. google-be írd be, nagyon sok hasznos infót találsz majd.

[link]

2010. ápr. 12. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!