Hatékony kullancsriaszto?
Az ultrahangos semmire nem jó.
Spot on-ba próbálkozni kell, mert ahány kutya annyira változó, hogy melyiknél, mi válik be.
Nálunk a Bravecto tabletta vált be nagyon. Nem olcsó, mert 3 hónapra 8ezer, de nem jön le fürdéskor (az én kutyám szeret tóban fürödni) és nincs nyakörv sem.
Ha nagyon kullancsos részre megyünk, akkor még szoktam a szőrére csepegtetni geránium illóolajat.
Hogy most ettől e vagy sem, de nem szokott benne kullancs lenni.
Kozel 20 ev kutyazas utan sajnos azt kell mondjam,hogy 100%ban hatekony kullancsriaszto NINCS.
Amugy nem talalok ra magyarazatot,hogy miert de nem is egyforma minden kutyanal. Ki kell tapasztald a sajat kutyadon. Nalam amit hatekonyabbnak mondhatok mint a tobbi szer az a Frontline Combo
Hazzátenném nem jarunk erdős-füves teruletre a kullancsok miatt. CSak az udvaron és szokásos séták az úton.
Nemreg esett át egy babézia fertőzésen ezért tudatosan kerülöm a magas kockázatu teruleteket.
Ugy érzem teljesen hatástalanok ezek a kullancsriasztók. A scalibor nyakörv sok kistermetu kutyánal allergiás rekaciot valt ki, esetleg kiltexrol velemenyek?
Mi is bravecto-t hasznalunk, amiota szedi a kutya (masfel eve), azota nem volt benne kullancs egy se.
Pedig mi ultrabrutalis kullancsos reszen lakunk, egy-egy erdei seta utan 2-4 kullancsot sepregetek le a szore tetejerol. De a borebe furodva egy sincs. En nagyon ajanlom.
Ha csak az udvar és az út, akkor valószínűbbnek tartom, hogy az udvaron szedi össze.
Akkor hívjatok ki rovarirtókat, akik a kullancsirtással is foglalkoznak és fújassátok le a kertet.
De ahogy az első két válaszoló írta, ahány kutya, annyi féle kullancsriasztó válik vagy nem válik be
Hát ez tényleg így van, hogy kísérletezni kell. Nálunk az Advantix vált be nyárra. Év közben az enyhe telek miatt fújkálom rájuk ezt a spray-t [link] , és azt kell mondjam nagyon meg vagyok vele elégedve. Soha, egyetlen kullancsot nem találtam még bennük. Persze ez nem jelenti azt, hogy nálad is bombabiztos lesz bármelyik is a kettő közül, ki kell próbálni ami szimpatikus, és hátha beválik.
Az egyik ismerősömnek például az válik be, ha a kutyán folyamatosan rajta van a Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv + ezen felül még spot on.
Az ultrahangos kullancsriasztóról sajnos én sem hallottam eddig semmi jót.
Szerintem a kutyáknál is úgy működik, mint az embereknél, hogy nem minden kutya vérét "szeretik" a kullancsok. Pl, nekünk amég 2 beagle-nk volt (sajnos az egyik már elment), a kanban szinte mindig találtunk kullancsot annak ellenére, hogy mikor expotot, frontlinet vagy az utolsó amivel próbálkoztunk az állatorvostól vett spot on (pontos nevét nem tudom), ezzel szemben a szukaban csak nagyon ritkán találtunk. Pedig ugyanazt a szert kapta mindig és pl. amikor a hegyekben voltunk nyáron ugyanúgy az erdőben a dzsindzsásban rohangált. (és igen sajnos a kertben is összeszedheti, a kan kutyánk 3x volt babéziás itthon, olyan isőszakokba amikor nem jártunk vele olyan helyen ahol belemehetett volna a kullancs)
Jelenleg olyan tablettát kap, ami jó szunyog/kullancs/bolha/féreg ellen. Ha felmegyünk a hegyekbe akkor valami külső kullancsriasztót is fogok a szőrére tenni, a biztonság kedvéért.
Sajnos ha jol tudom a bravecto nem riasztja el a kullancsokat, es mar csak a csipes utan oli meg oket.
Mint emlitettem nemreg babezias volt a kutyus es a kullancs a csipes utan fel-1 oran belul megfertozte.
Igen, csípés után, mielőtt megfertőzné a kutyát.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell kapaszkodniuk és el kell kezdeniük a befúródást, így kerülnek kapcsolatba a fluralanerrel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!