Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan igazságtalan az élet,...

Olyan igazságtalan az élet, miért?

Figyelt kérdés
Sétáltam ma a városban,és egy ocsmány 40év körüli nő ordibált a dalmatájával,és rá is ütött a fejére :( Sajnos még messze voltam mikor ez történt,pedig tuti beszólok neki. A csaj bement egy boltba,a kutyát kikötötte addig. Szegény olyan szomorú volt,de én kedvesen beszéltem hozzà,és megis simogattam a fejét,nagyon örült nekem,nyalta a kezemet is. Miért lehet az ilyen érzéketlen gyökér embereknek kutyájuk?:( Nekem még sajnos nem lehet.. De bezzeg a sok féregnek igen.. 21/l
2016. jún. 3. 12:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem voltunk ott, nem láttuk mi történt pontosan és nem tudjuk az előzményeket. Ha az én kutyám csinált volna valami olyat (pl ki akar ugrani a kamion elé vagy megölt egy másik állatot vagy engem akart volna "kamasz dacból" megkapni), akkor tőlem is kapott volna egy taslit. A nyüszítés meg megint olyan dolog hogy vagy a fájdalomtól nyüszített fel (ahhoz tényleg elég nagyot kell ütni) vagy megadásból, amikor fülét-farkát behúzva jelzi, hogy nem kíván további konfrontálódást.

Ettől függetlenül te is ostobaságot csináltál amikor kérdezés nélkül odamentél simogatni a kutyát. Ez éppen olyan bunkóság, mintha valakinek a kocsiját vagy a gyerekét taperolnád kérdezés nélkül. Abba bele se gondoltál hogy mi van ha megharap a kutya? Akár agresszióból akár félelemből. Mert akkor persze azért is a nő lett volna a hibás...

Harmadrészt pedig valóban vannak tahó emberek, de egy ilyen szituációból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni... Sokkal rosszabbak is vannak és sokkal rosszabb körülmények között is vannak kutyák, akik neked eszedbe sem jutnak, mert nem "előtted" zajlanak a dolgok...

2016. jún. 3. 15:15
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismered az előzményeket.

Vertem már el alaposan a kutyámat. Mezőn sétáltunk, kergetni kezdett egy őzet, és nem reagált a hívásra. (Még nem indult meg, amint kiszúrtuk az őzeket tiltottam, de figyelmen kívül hagyta)

Ha egy vadász meglátja, hogy egy kutya kerget egy őzet, kérdés nélkül kilőheti.

(Nagyon kemény kutyám van, de ő is nyüszögött. Nem fájdalmában, hanem csak magától a cselekvéstől. Természetesen semmi baja nem lett, kis idő múlva labdáztunk a kertben)

2016. jún. 3. 15:34
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Fúú de nem bírom az ilyen embereket,kedves kérdező..

Többször is beszóltak már nekem is ilyen kis minden lében kanál ...-ok,mint te.Egyszer pl a kutyám majdnem megevett valami döglött patkányt,már nyelte volna le,mikor észrevettem,és jobb híjján bele rúgtam az oldalába hogy kiköpje.Nem okoztam neki kb semmi fájdalmat,de kellet ennyi hogy kizökkentsem.Igen,még nyüszített is,mert tudta hogy nem lett volna szabad.De igazad van,lehet kár hogy nem keztem el simogatni meg gügyögni neki hogy nem szabad,de legalább nem halt meg a kutyám mérgezésben.Persze azért beszóltak hogy kínzom a kutyámat és nem való nekem állat...

Amúgy ha az én kutyámat kezdenéd el taperolni vagy gügyögni hozzá,hát nem tudom,mi történne,de biztosan nem te járnál jól.

2016. jún. 3. 17:06
 24/29 anonim ***** válasza:

Túlreagáltad. Láttad az előzményeket? Ên pl akkor kevertem le fülest a kutyámnak amikor fel akart valamit zabálni a földről. Inkább egy saller mint a méreg. Azóta eszébe sem jut. A nyüszítésről meg annyit, hogy vannak olyan kutyák akik annyira "érzékenyek", hogy ha lábbal odébbtolod (nem rúgod) őket már akkor visítanak.

Az meg a másik alapszabály, hogy kérdezés nélkül más kutyáját nem.simogatjuk. egyrészt nem azért van, másrészt bunkóság, harmadrészt meg la tőből leszaggatja a karod (az enyèm ezt tennè), akkor utána a kutyát akarják elaltatni.

2016. jún. 3. 21:57
 25/29 anonim ***** válasza:
80%

Tokeletesen igazad van kerdezo!

Nagyon is igazsagtalan az elet!

Miert?

Mert ha igazsagos lenne akkor az a bizonyos holgy eszrevette volna,hogy odamessz a kikotott kutyajahoz es neked is rautott volna a fejedre vagy a kutya harapott volna meg...

A tobbit mar elmondtak paran elottem es remelem maskor nem maceralod idegenek kutyajat mikozben az varakozik a gazdajara.

Es ami ezt a csunya brutalitast illeti amit lattal...ne aggodj majd neked is lessz kutyad es te nem fogod "bantani" hanem jol elkenyezteted.(kovetkezmenyeket majd megtapasztalod sajat borodon ;) )

2016. jún. 3. 22:45
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kérdező, mi neked a "normális" válasz? Ha együtt fröcsögnék veled a vadidegen nő szívtelenségéről, akkor elégedett lennél mi? Azt tanácsolom, hogy amíg nincs kutyád, addig ne okoskodj arról, hogy másoknak hogyan kéne fegyelmezniük. Tipikusan olyan ez, mint amikor a gyerek nélküli emberek tudják a legjobban, hogy hogyan kell gyereket nevelni... Egyébként a dalmata tipikusan egy olyan fajta, amihez erős kéz és határozottság kell. Láttam már olyan dalmatát, ami szabadon szaladgált az utcán, oda se bagózva arra, hogy mit üvöltözik a gazdája.
2016. jún. 4. 12:43
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Te valami elkényeztetett hülyegyerek lehetsz. Ahogy elnézem nálad is komoly nevelési hiányosságok vannak,ugyanis nem tanították meg neked, hogy más tudajdonát ne buzeráld. Ha megsajnálnád a kutyámat amiért felemelem a hangom rá az utcán és úgy gondolnád, hogy amíg rám várakozik a bolt előtt te majd jól megvígasztalod, akkor ő letépné a buta kis fejecskédet a helyéről. Nagy mázlid van, hogy a kutya nem lépett fel veled szemben agresszívan, mert akkor most nem lenne mivel baromságokat írni az oldalra.

Jó tanács: NE nyúlj hozzá olyan kutyához akit nem ismersz, mert nem mindegyik ilyen barátságos és nem mindegyik tűri, hogy önjelölt kutyapszichológusok megsimogassák a buksiját.

2016. jún. 4. 17:51
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha már kutyapszichológiánál tartunk: Ha elmegyek biciklivel és a kutyával a boltba, akkor a kutya nem azért fogja védeni a bringát mert a gazdáé, hanem mert idegen helyen van, és a bringa jelképezi az otthont. (egy kutyapszichológiás könyvben is le van írva)

És ha szegény drága kap egy sallert, mert a tiltás ellenére felkap egy döglött galambot, akkor ne menj oda pátyolgatni, mert

a) Semmi jogod nincs rá

b) A kutya megmarhat

Törődj a magad dolgával legközelebb.

2016. jún. 4. 18:17
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha a te gyermeked belerúg egy macskába, kedves Kérdező, és adsz neki egy anyai pofont, én pedig odamegyek pátyolgatni hogy "nincs semmi baj, nem történt semmi rossz" és így belerondítok a nevelésedbe, akkor majd ne csodálkozz. Ja, és be is szólok neked.
2016. jún. 4. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!