Olyan igazságtalan az élet, miért?
Szerintem idegenek tulajdonát baromira nem kellene tapogatni. Meg lehet hogy legközelebb nem megnyalni fog, hanem leharapni a kezed aztán még a gazda lesz a hibás, mert te azt hiszed hogy mindne kutya cuki. Egy idegen gyerekhez is odamész és elkezded fogdosni??
Különben meg fogalmad sincs milyen körülmények között kiabált rá. Ha mondjuk a kutyám ki akar ugrani az útra, akkor inkább adok neki egy pofont mint hogy elcsapja a kamion. Foglalkozz a saját életeddel.
Én a múltkor a buszról láttam a következőt:
molett kisfiú kölyökkutyát "sétáltat", jön mögötte pórázon. Megáll megszaglászni egy botot, a gyerek meg akkorát rántott a pórázon emiatt, hogy a kutya elesett és szabályosan odacsúszott hozzá. Felállt, mentek tovább, de én ha le tudtam volna szállni a buszról, biztos hogy a kissrácot is megcibáltam volna a nyakánál fogva...
Utolsó, speciel ilyet én már többet is láttam, sajnos, a 8-9 éves kisgyerek megkapja a kutyát, leviszi sétáltatni, aztán szegényt még ürítés közben is elrángatja. Az egyik ilyen kiskölyökre rá is szóltam, hogy legalább akkor ne rángassa. Nem tetszett a gyereknek, de mikor legközelebb találkoztunk, már nem rángatta, (legalábbis, amíg láttam).
Nem tudom, az ilyen gyerekek szülei nem gondolják át ezt a kutyatémát, mielőtt megveszik a kutyát?
"millió ès egy állat szenved a világon"
Sőt, millió és egy EMBER szenved a világon, pl. naponta 10000 egészséges gyerek hal éhen, de a Disney rajzfilmeken felcseperedett hercegnőnek az a legnagyobb probléma, hogy egy kutya kapott egy taslit. Erre mondja az amerikai, hogy "white girl problems".
Honnan tudod, hogy nem nevelési célzatból kapott egy pofont a kutya???
És gazda nélküli kutyát NEM SIMOGATUNK!!!!!! Bunkóság, ostobaság!!! Majd ha leharapja a kezed, ne a gazdit hibáztasd :P
Ha a kutyám bepróbálkozik, nem figyel, bármilyen szemtelenséget is csinál, azonnal kap érte egy pofont, egy tockost vagy ennél erősebb büntetést. Mert csak akkor lehet együtt élni egy városi közegben a kutyával, pláne egy ösztönösebb kutyával, ha vannak szabályok! A nógatás, győzködés kevés, ezek kutyák, ösztönös állatok, hiába magyarázol a fülébe, nem fog rá hallgatni! És ez független attól, hogy te hiszel-e a pofonban vagy sem. Így, mivel mi nem láttuk, hogy mi történt, te pedig jól láthatóan nem értesz a kutyákhoz, neveléshez, képzésükhöz, így ennyiből nem lehet azt mondani, hogy szemét volt a gazda!
A másik része, ha az én kutyáimhoz mennél oda, hogy simogasd őket, míg ki vannak kötve vagy helyben maradásban vannak, képen törölnélek és elküldenélek a fenébe! Egyedül lévő kutyához nem megyünk oda, nem fogdossuk és nem etetjük! Ennél nagyobb bunkóság a világon sincs! Arról nem is szólva, hogy ha a kutya megharap téged, vagy megijed tőled, kibújik a nyakörvből és elmenekül, az mind a gazda felelőssége lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!