Szeretnék egy bullmasztiff kiskutyát. Valaki mondana tapasztalatokat Vele kapcsolatban? Milyen jellegű kutya? Családi kutyává is nevelhető? Bent vagy kint jelleme tartani?
Sokan félnek tőle, hogy milyen vad kutya lehet, pedig nem is!
Régen a családban Bullmasztiffokat tenyésztettek, hihetetlenül aranyos kutyusok voltak! :)
Alapból családi kutyaként tekintettünk rájuk, jó természetük van! Elég dinamikus, virgonc fajta, szóval sokat kell mozogni vele. Szerintem jobb kint tartani egy ekkora testű kutyát, jobb neki ott!
Amikor hozták a bullmasztifot már volt egy vizsla kutyu, de nem volt semmi probléma, nagyon jól alkalmazkodtak!
Praktikus kutya családi kedvenc és házőrző egyben! :) Csak ajánlani tudom, de tényleg! :)
Szia!
Én egy bullmasztiffal nőttem fel, azóta is az a kedvenc fajtám. Komoly megjelenésű, házőrző kutyus, de bármit meg lehet csinálni vele. Lovagoltunk rajta, húztuk a farkát, a fülét, a pofáját rángattuk, ő meg kb annyira volt vad, mint egy kéthetes borjú :) Imádtam, sokszor vele aludtam a kutyaólban, összebújva, az ő vállán sírtam ki tinédzser lelkem minden szerelmi bánatát, 18 éves koromoig velünk volt. Most is van kutyám, de minden kutyám közül rá gondolok a legnagyobb szeretettel.
Én csak ajánlani tudom, egy igazi tündér a családban, de kifelé olyan erőt sugároz, hogy senki nem mer belépni a kapun, de nem csahol feleslegesen, mert neki elég ha csak odaáll :)
Mi jártunk vele suliba, nagyon kezes volt, tudott láb mellett futni póráz nélkül is, tartotta a tempót, meg minden.
Én nagyon ajánlom, és nagyon sok örömöt kívánok hozzá :)
Meggyőztél :]
Köszi mindenkinek!
Csak arra figyelj, hogy jó helyről vedd. Mint a többi nagytestű kutyánál, a bullmasztiffoknál is gyakran előfordul diszplázia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!