Kidobott kutya?! Hogyan segíthetnék rajta?
Találtam egy kölyök kutyát egy elhagyatott régi busz megállónál.Már ott lehet egy ideje,és mindig az út szélén ül és nyüszít.Vittem neki élelmet ,vizet és egy meleg pulóvert,amit betettem a tető alá.Evett is,de nem enged magához közel,ill. próbáltuk megfogni,de elmenekült és támadott.Szóval féltünk,hogy megharap,de holnap reggel "felfegyverkezve" megyek segítséggel,hogy elhozzuk.Nem tudom megtartani,de szeretném elvinni hétfőn állatorvoshoz,hogy megnézze egészséges-e,illetve oltsa be.Utána szeretnék neki gazdit keresni.
A kérdésem lényegében az,hogy vajon egy nap elég ahhoz,hogy arányleg szelíd legyen,vagy legalább is ne támadjon,hogy bírjak vele az autóban és az orvosnál?
Volt vkinek ilyen kutyája?Mit tehetnék,hogy rájöjjön,hogy nem akarok neki ártani?Lesz még belőle egészséges lelkületű kutyus?
Annyira sajnálom,a férjemmel is összezördültünk kicsit,mert szerinte nem tudok érte semmit.De azért már sikerült meggyőzni,hogy engedje,hogy rendezzem a sorsát.
A kutyust elhoztam,és felvettem a kapcsolatot az állatvédőkkel.Elmondtam nekik,hogy nem kell rögtön érte jönniük,mert elfér,míg találnak neki gazdit.Egyedül azt kértem,hogy az állatorvost fizessük felesbe,amiben meg is egyeztünk,így tegnep megkapta az első oltását,ill. féreghajtót.Egyéb baja nincs.Többen is jelezték,hogy esetleg elvinnék,úgyhogy lesz gazdija.
Még mindig nagyon félénk,csak a család kutyáival bizalmas,enni is csak akkor hajlandó,ha a többiek is esznek vele.Úgyhogy azt gondoltam,hogy addig nem kellene senkinek elvinnie,míg újra nem fél az emberektől,nem?Vagy akkor újra traumát okozok neki azzal,hogy kiszakítom a "barátai" közül?Hogy lenne jobb?
Mondjuk gyorsabb lenne a lelki felépülése,ha nem esne egyfolytában az eső,mióta itt van,mert akkor több időt tudnék velük tölteni.
Hát ez történt eddig,úgyhogy lényegében minden a legnagyobb rendben vele.Még fel kell szednie pár dekát,hogy a bordáit eltakarja,de most már jóra fordul a sorsa!
Köszi az érdeklődést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!