Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kidobott kutya?! Hogyan...

Kidobott kutya?! Hogyan segíthetnék rajta?

Figyelt kérdés

Találtam egy kölyök kutyát egy elhagyatott régi busz megállónál.Már ott lehet egy ideje,és mindig az út szélén ül és nyüszít.Vittem neki élelmet ,vizet és egy meleg pulóvert,amit betettem a tető alá.Evett is,de nem enged magához közel,ill. próbáltuk megfogni,de elmenekült és támadott.Szóval féltünk,hogy megharap,de holnap reggel "felfegyverkezve" megyek segítséggel,hogy elhozzuk.Nem tudom megtartani,de szeretném elvinni hétfőn állatorvoshoz,hogy megnézze egészséges-e,illetve oltsa be.Utána szeretnék neki gazdit keresni.

A kérdésem lényegében az,hogy vajon egy nap elég ahhoz,hogy arányleg szelíd legyen,vagy legalább is ne támadjon,hogy bírjak vele az autóban és az orvosnál?

Volt vkinek ilyen kutyája?Mit tehetnék,hogy rájöjjön,hogy nem akarok neki ártani?Lesz még belőle egészséges lelkületű kutyus?

Annyira sajnálom,a férjemmel is összezördültünk kicsit,mert szerinte nem tudok érte semmit.De azért már sikerült meggyőzni,hogy engedje,hogy rendezzem a sorsát.

2010. ápr. 10. 19:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon jó olvasni, hogy ilyen emberek is vannak. nekem az angol tanárnőm mindig csak ezt mondja: "One good turn deserves another.", azaz "Jó tett helyében jót várj!" Mielőtt befogod a kutyát, vigyél neki finom falatokat (csirkezomb, csont, kolbász..). Ezeket add neki oda és beszélgessetek hozzá, de ne nézze őt mindenki, hanem üljetek le mellé (vagy a közelébe) és beszélgessetek, néha pillansatok a kutyusra (kb. 5-6 percig) Ezután már lehet, hogy közeledd férkőzök hozzád, ha odajön, adj neki még egy csontot. Várd meg míg végigrégcsálja, majd miután végez, finoman kelj fel és vedd az öledbe. Ezután pedig elindulhatsz az autó felé. :) A kocsiban légy óvatos, legjobb, ha leteszitek a lábatok mellé. A kocsit lassan vezesd és legyen levegő. Legyél kedves a kutyával, ha hazaértél, engedd a kertben szabadjára, hadd nézzen körül. ztán adhatsz neki inni, esetleg még 1-2 jófalatot, ezután már jön magától. :) Nagyon szurkolok!

15/L

2010. ápr. 10. 20:24
 12/26 A kérdező kommentje:
Az állatvédők számát 14 órától lehet hívni,de nincs ott,hogy mely napokon.Akkor akár holnap is?
2010. ápr. 10. 20:24
 13/26 anonim ***** válasza:

Persze, szerintem hívhatod holnap is! :) Max. nem veszik fel és akkor újrapróbálkozhatsz. :)

15/L

2010. ápr. 10. 20:25
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet,de sajnos nem eszik semmit,ha ott vagyunk.Elé tenni nem tudjuk,mert annyira nem jön közel,ha dobnánk,még jobban megriadna.Azért köszönöm,várok további ötletet,mert azért el szeretném hozni,míg nem beszélek az állatvédőkkel!
2010. ápr. 10. 20:29
 15/26 anonim ***** válasza:
Ha az álatvédők nem tudják vagy nem akardo hogy ők fogják meg akkor szerezz valami vastag kesztyűt meg valami lepedőt ami nem kell. Amenyire tudjátok kzelítsétek meg a kutyát, dobjátok rá a lepedőt. Remélhetőleg ez megállítja addig amíg odaugrotok és megfogjátok. A szállítása közben vagy tegyétek be kutyaszállító ketrecbe, vagy tegyetek rá szájkosarat, ha az nincs kössetek valamit rá a pofájára hogy ne tudja kinyitni. Egy 10 perces autóúttól nem lesz baja.Ebben az esetben utazás közben takarjátok le a szemét valamivel. Ahol elszállásoljátok nyugis hely legyen. Tegyetek be neki élelmet vizet és hagyjátok pár órát pihenni hogy kiheverje az ijedtséget, ne zavarjátok. Utána se próbáljátok ráerőltetni magatokat. Távolról beszéljetek hozzá, és ha nem akarja ne közeledjetek felé. Ha megnyugszik remélhetőleg hajlandó lesz ő maga kezdeményezni.
2010. ápr. 10. 20:36
 16/26 anonim ***** válasza:

[link]

20:14 vagyok.

Ezeket a számokat próbáld!Biztosan felveszik (ill. remélem)!Sok sikert!

2010. ápr. 10. 20:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Ja, 20:19 voltam. :)
2010. ápr. 10. 20:40
 18/26 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy a menhelyekkel együtt lehet működni ideiglenes befogadóként. Ebben az esetben a kutya bekerül a rendszerbe, de nálatok lakik, és ha megtetszik valakinek akkor az elviheti. Ez arra jó különösen ilyen esetekbe, hogy a kutya megnyugszik, szocializálódik(hiszen lehet hogy sosem volt gazdája), megszokja az embereket és a minket körülvevő dolgokat(kocsi, tévé..stb). Taníthatjátok is. Így sokkal nagyon az esélye hogy örökbe fogadják, hiszen probklémás kutyát akitől nem lehet tudni milyen a jelleme hogy fog reagálni, nem sokan visznek haza( illetve az állatmenhely se szívesen ad ki hisz nekik se jó ha a kutya 1 hét mulva az állatorvosnál végzi altatáson mert megharapott valakit)
2010. ápr. 10. 20:41
 19/26 A kérdező kommentje:
Ha sikerülne hazahozni,csak a garázsba tudnám tenni ,mert van két másik kutyánk,bár kennelbe be tudom őket zárni,de lehet akkor is ugatnák,vagy ilyesmi.Akkor inkább a garázs?
2010. ápr. 10. 20:41
 20/26 A kérdező kommentje:

Akkor ezeket próbálom hívni de.!

Én benne lennék,hogy ideiglenes örökbefogadó legyek,mert nagyon a szívemen viselem az ilyen kutyus sorsát,ill. egyben kihívás és szép feladat is,megtanítani arra,hogy nem minden ember gonosz! A férjem viszont kicsit keményebb dió,bár Ő sajnálja,de szerinte egyedül nem válthatom meg a világot,illetve nem igazán érti,hogy miért veszek önként a nyakamba plusz terhet a kisfiam,az építkezés és az iskola mellé.De szerintem érzi,hogy hajthatatlan vagyok...Tudom,hogy nem kis gond ill. költség, de képtelen vagyok a tudattal megbírkozni,hogy egyedül van,fél stb.Pedig őszintén szólva nem nagyon hiányzik az állandó győzködés a környezetem felé,hogy hiába göröngyösebb így az út,mintha csak elfelejteném az egészet,de belül vmi nem hagyja.Éreztetek ti is hasonlót?

2010. ápr. 10. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!