Kidobott kutya?! Hogyan segíthetnék rajta?
Találtam egy kölyök kutyát egy elhagyatott régi busz megállónál.Már ott lehet egy ideje,és mindig az út szélén ül és nyüszít.Vittem neki élelmet ,vizet és egy meleg pulóvert,amit betettem a tető alá.Evett is,de nem enged magához közel,ill. próbáltuk megfogni,de elmenekült és támadott.Szóval féltünk,hogy megharap,de holnap reggel "felfegyverkezve" megyek segítséggel,hogy elhozzuk.Nem tudom megtartani,de szeretném elvinni hétfőn állatorvoshoz,hogy megnézze egészséges-e,illetve oltsa be.Utána szeretnék neki gazdit keresni.
A kérdésem lényegében az,hogy vajon egy nap elég ahhoz,hogy arányleg szelíd legyen,vagy legalább is ne támadjon,hogy bírjak vele az autóban és az orvosnál?
Volt vkinek ilyen kutyája?Mit tehetnék,hogy rájöjjön,hogy nem akarok neki ártani?Lesz még belőle egészséges lelkületű kutyus?
Annyira sajnálom,a férjemmel is összezördültünk kicsit,mert szerinte nem tudok érte semmit.De azért már sikerült meggyőzni,hogy engedje,hogy rendezzem a sorsát.
szia!
Nekem volt végül mamié lett. Én mielőtt dokihoz vittem figyeltem pár napot igy a doki kérdéseire is jobban tudtam válaszolni. Ha befogod tedd a helyre ahol ideiglesen lesz tegyél neki ételt vizet valami játékot és hagyd egy picit megnyugodni aztán szépen meg fog veled barátkozni. sok sikert és jó ilyet olvasni
Igen,mi is azért nem mertük most erőltetni,nehogy valakit megharapjon és baj legyen belőle.Holnap kesztűvel megyünk és a szomszéd jön segíteni.
A kutyus olyan 2 kg,de tényleg nagyon harcias volt,ha nyúltunk felé,odakapott és morgott.
Akkor várjak pár napot,mielött orvoshoz viszem?Bár pont betegség kiszűrése miatt vinném minél hamarabb.
Egyébként Pápa mellet vagyunk és nem tudok róla,hogy lenne menhely.Én is gondolkodtam pedig ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!