A kutyám megbolondul, ha rá is csepegtetek a geránium illóolajból?
szerinted ha a csepp nem segít akkor az illóolaj fog?
kipróbáltam és nem ér semmit.
sima 400ftos csepp meg nyakörv használt nálunk
Nekünk meg pont az olcsó csepp meg a nyakörv nem ért sz@ rt sem,kényelmesen babesiás lett a kutya tőle.Úgy,hogy még ultrahangos kullancsriasztó is volt rajta.
Gerániumot használunk erősen kullancsfertőzött területen,jól bevált.Nem bolondul meg tőle a kutya,honnan vetted ezt a marhaságot?
Vegyél olyan cuccot, ami hat. Ha az első nem vált be, még mindig ott a másik tíz jó minőségű csepp, nyakörv és tabletta, amit kipróbálhatsz. A hangsúly a jó minőségűn van, olcsó noname szarokkal nem sokat érsz. Menj be a dokidhoz, és kérdezd meg, hogy mit ajánl.
A cseppet meg remélem, rendeltetésszerűen használtad, nem a szőrére, hanem a bőrére cseppentve, és elolvastad azt is, hogy kell 2-3 nap, mire kifejti a hatását :)
A a gerániumolajhoz és a legtöbb illóolajhoz hordozóolaj is kell pl. olívaolaj. Az én kutyámon volt már, mindkét esetben a már meglévő védelmet erősítette:
- amikor a Frontline a végét rúgta rajta, de még nem jutottunk el a dokihoz Bravectoért
- amikor tudom, hogy olyan helyre megyünk, ahol sok a kullancs és a szúnyog
Az én kutyámat úgy különösképpen nem hatotta meg, hogy illóolaj van rajta.
Beszélgettem erről az állatorvosunkkal, mondott néhány érdekes dolgot:
- ő is a már meglevő védelem erősítésére ajánlotta az illóolajokat
- a gerániumot inkább szúnyog ellen ajánlotta
- mondta, hogy mint ahogy az emberek között is akad olyan, akit jobban szeretnek a szúnyogok, a kutyák között is akad olyan, aki jobban vonzza a kullancsokat, így nem minden kullancs ellenes termék válik be minden kutyán.
- ajánlott nekünk egy csomó terméket. Mi azért kötöttünk ki a Bravectónál, mert 1.) viszonylag új termék a piacon, még nem szokták meg a kullancsok 2.) szájon át kell beadni, így teljesen és egyenletesen oszlik a véráramban. (Rengeteg, vékony szálú szőre van a kutyánknak, rémálom rá spot-ont rakni. Ráadásul az allergiája miatt rendszeresen gyógyfürdőzzük - nemrég kezdtünk egy eliminációs diétát és még nem szűnt meg a vakaródzása.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!