Kutyánk a csengőre megbolondul, rohangál, sikítozik, tiszta idegbeteg lesz. Mit tehetnénk?
tök aranyos lehet ilyenkor örül,ha meghallja a csengőt,hogy végre már jön valaki,akivel ő majd tud játszani,
D
Nem aranyos ilyenkor, hanem már idegesítő.A szomszédok is szóltak, hogy de hangos.
Kiképzőre nincs pénzem, gondoltam hátha van itt valaki aki tud adni pár hasznos tanácsot mit tegyünk ez esetben.
A következőt tenném: odahívom magamhoz és elkezdem jutalmazni, simogatni, falat stb. Megkérnék valakit, hogy közben csöngessen, közben juti falat. Ha el kezd ugatni, átvinném egy másik szobába és egy picit magára hagynám, addig amig megnyugszik. Majd kezdődhet előlről a játék.
Jutalomfalat szeretgetés, próbacsöngetés stb. Egészen addig ismételném, amíg rá nem jön, hogy a csöngőtől nem kell félnie, ugatnia.
Az egyik bichonnál volt ilyen gondunk.
Egyszerűen a nyarunkból szántunk rá pár hetet ,hogy a kutyát le neveljük a kapucsengő ugatásáról
Én fent,mert jobban értek a kutyákhoz mint tesóm.Tesóm lent nyomta a kapucsengőt.(telefonon tartottuk a kapcsolatot,hogy mikor mehet :D:D)
Pórázra vettem a kutyát,jeleztem tesómnak nyomja meg a csengőt,amikor elkezdett ugatni egy picit rántottam a pórázon majd oldalba böktem (Ceasar Milan módszerét használva).Na ezt egy jó darabig eljátszottuk.Minden nap gyakoroltuk.Volt amikor megfogtam a nyakbőrét és hátra fektettem míg szólt a csengő. Azután pedig póráz nélkül gyakoroltuk és ha csöndbe maradt a csengő szóra akkor jutifalat dicséret.Ha elvakkantotta magát oldalba bökés és egy határozott "csönd!!!".Pár hét alatt leneveltük.Néha néha ugat,de elég azt mondani,hogy "csönd" egyből elhallgat.De már ritkán kell rászólni :)
Próbáljátok meg ezt.De ajánlom,hogy sok kutya nevelés könyvet olvassatok,mert a leírtakból nem nagyon tudtok kezelni néhány szituációt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!