Miért "radírozott" a fenekével kutyám?
Biztos más is tapasztalt már olyant, hogy a kutya leül, és a mellső lábaival húzza maga után a hátsóját, ami egyértelműen fenék viszketésre utal. Januárban kaptak féreghajtót, mert aktuális volt, majd kaptak Márciusban is, mert a macskám volt férges és megelőzésképpen adtam nekik is.
A kakijukban sem látom, hogy férgesek lennének.
A szőre is gyönyörű, nem lehet rühesség, vagy egyéb bőrbetegség. Nem szeretnék lecseszéseket kapni, hogy azonnal állatorvos meg egyebek, mert nem hiszem, hogy legtöbben orvoshoz rohannak egy fenékviszketéssel. Ma még nem láttam hogy csinálná mert figyelem, de azért kíváncsi lennék, hogy milyen oka lehet még. Más is tapasztalt -e ilyent?
Ja és nem adok nekik semmi olyan ételt ami nem nekik való. Menhelyi keverékek, nem igényelnek speciális étrendet, de tegnap még konyhai maradékot sem kaptak, csak konzervet.
Hát, az enyém akkor szokta csinálni, mikor kakás marad a feneke, és így törli meg a fűben... :)
Orvoshoz rohanni nem kell, de a bűzmirigyét ellenőrizni lehetne.
Óh a bűzmirigyre nem is gondoltam, lehet ez lehet az oka :-) Akkor lehet elhívom tényleg a dokimat. Hallottam erről, de sosem láttam, szagoltam, érintettem :-) fiúk amúgy.
4 éve vannak velünk, eddig nem volt gond.
Ha pl. nem elég kemény a széklet, akkor a végbélnyílás belső két oldalán nem tud kiürülni.
Ilyenkor ez feszítő érzés a kutyának és ezért csúszkál a fenekén.
Érdemes figyelni a székletet és ha híg, akkor változtatni az étrendjén, hogy tudjon örülni a bűzmirigy.
Bűzmirigy meg van telve, amúgy Te is ki tudod nyomni, ha nem kóros, csak simán nem tud ürülni. Én is magam szoktam kinyomni az enyémnek.
Ízlések és pofonok.
Én nem csinálnám meg, de ha te úgy gondolod, hogy meg tudod, akkor szerintem nyugodtan mehet.
Bár azért jobb szerintem az állatorvos. De ez én vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!