Újra itt a veszettség elleni oltások ideje és a falumban sajnos van aki letagadja a kutyáját!Mit lehet tenni jogilag,hogy ezt ne tehesse meg egy gazda sem?
2010. ápr. 9. 15:37
1/10 anonim válasza:
Van egy ismerősöm, aki sintér és egyszer kérdeztem tőle ilyesmit- azt mondta, hogy semmit- kivéve talán az önkormányzatnál lehet feljelentést tenni és akkor az önkormányzat szól az ebrendészeknek, hogy vigyék el azokat a kutyákat... viszont akkor 14nap és elaltatják őket, hacsak nem találnak gazdára(Szegeden így van)
Nálunk, így eboltás idején, nagyon sok kutyától szabadulnak meg a "gazdáik", csak mert ilyenkor már gondot jelent h kutya van a háznál. Nem értem, az ilyennek minek egyáltalán házőrző???! Gondolom az önkormányzatnál lehet szólni, a tulajdonosnak büntetés, a kutyát elviszik, mondván, hogy "elaltatják", közben meg lelövik vagy egyszerűen csak kiviszik a határba és agyonlövik. Az altatásra kapott pénz kell másra, a megunt kutyákat meg úgy végzik ki ahogy kedvük tartja. A helyzet az, hogy vidéken/falun a legtöbb esetben így tesznek.
2010. ápr. 9. 15:57
4/10 anonim válasza:
*agyonlövik helyett agyonütik
2010. ápr. 9. 15:57
5/10 anonim válasza:
off: az én falumban szerencsére nincs ilyen hogy agyonütik meg stb. mindenki beoltatja a kutyáját!
a kérdésedre: már leirták mit kell tenni
2010. ápr. 9. 16:00
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor inkább befogom a szám!!!
2010. ápr. 9. 16:00
7/10 anonim válasza:
bírom hogy nem oltatják be a tiszta idegbeteg kutyusaikat
van olyan hogy egésznap kussol oszt kettőt vakkant,de mégis elviszik mindig rendesenbeoltani
mi visszük a miénket xDDDDDDD multkor elvittem sétálni
,vagyis akartam...mert meglátott egy tyúkot és ......hát nemneki szaladt xDDD,megilyedt tőle,rohant haza (énmegperszeutánaxD)
2010. ápr. 9. 16:14
8/10 anonim válasza:
Nehéz eldönteni, mi a megfelelő tett ilyenkor. Viszont, ha "befogom a szám", az oltatlan kutyák továbbra is ott élnek, ha kijutnak az utcára,netán valakit megharapnak,komolyabb következményei lesznek.
Ráadásul egyre többen fogják azt gondolni, amaz sem oltatott, akkor én minek?
2010. ápr. 9. 17:58
9/10 anonim válasza:
A megoldás talán az lenne, hogy akinek nincs meg az oltáshoz a megfelelő anyagi háttere, annak az állatorvosok ingyen megtennék. Persze, tudom, hogy ez nem kivitelezhető, hisz nekik is élni kellene valamiből, de szerintem a tényleges megoldás ez lenne, meg az ivartalanítás, akkor nem lenne ennyi, főként oltás idején feleslegessé vált kutya. De azt hiszem erre még jócskán várnunk kell, ha egyáltalán eljutunk valaha erre a szintre... 15.57es voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!