A Pedigree tápok tényleg annyira rossz minőségűek?
Nem feltetlen dragabb csak jobb. Mivel a jominosegu tapokbol kevesebbet kell adni, es annak joval nagyobb szazalekat hasznosiotja a kutya, sok esetben ha utana szamolsz meg olcsobban jon ki mint ha valami szemettel etetned a kutyad. Azon felul most alapozod meg a kutyad egeszeget az elete hartalevo reszeben, ha most mindent megkap ami kell neki hogy szep egeszseges felnott legyen, jovoben joval kevesebb lehet az orovsi koltsegetek is (eros immunrendszerrel sok betegseget rohogve lekuzd, csak ugy mint te).
Sajnos tapasztalatbol mondom (mi is 2x valtottunk mar orvost, a mostani egy alom, normalis rendelovel ultrahangal minden hightech eszkozzel), egyre tobb a kokler allatorvos. Persze ez nem bizonyitja, hogy a tietek is az lenne, de szerintem "epeszu" ember (orvos) nem javasolja a pedigree-t.
Az állatorvos azt mondta nekem,hogy a Pedigreenek csak a neve nagy,viszont az eledel minőségtelen és nem a leg egészségesebb.És egyszer egy kutyás azt mesélte nekem,hogy a kutyája allergiás a Pedigreere. :/
Én a Royal Canint ajánlom.Az az egyik legjobb kutyatáp.
Tényleg. Semmivel nem jobb, mint egy sokkal olcsóbb, noname kutyatáp.
Nézd meg a hústartalmát, szinte nincs is benne (4%, ha jól tudom). Főleg gabonából, vágóhídi hulladékból, hamuból áll. Te is beláthatod, hogy ez nem kutyaeledel, pláne egy fejlődésben lévő kölyöknek.
Nem sokkal drágább, ha veszel neki normális tápot (internetről lehet rendelni). Pl. Josera, Brit, Acana.
Senkinek nem kell hinned. Lekapod a polcról és elolvasod a hátát, az összetevőket. A következőeket nem tartalmazza egy kutyáknak készül, jó táp:
- gabona
- kukorica
- (állati,növényi) származékok (magyarul rá se merik írni, hogy pontosan mi
- színezékek
- ízfokozók
- tartósítőszerek tömege
- az igazán jó tápok csak barna riszt simát nem, és a krumpliból sem használják a hagyományos fajtát
Mit kellene látnod:
- húst, húst és még egy kis húst minél nagyobb mennyiségben azaz a lista első helyein, és konkrétan kiírva hogy milyen fajtát, minél több féle (és nem csak csirke) annál valószínűbb, hogy jó táppal van dolgod
- zöldkagylót
- lazacolajat
Na jó vagy rossz a tápod? Válaszold meg magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!