Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6-hetesen elválasztható-e a...

6-hetesen elválasztható-e a kölyök az anyjától, ha már eszik?

Figyelt kérdés
Vagy tényleg Depressziós lehet?

2016. máj. 10. 12:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Törvény írja elő, hogy 8 hetes korig TILOS az elválasztás. Viselkedési problémás lesz a kutya, ha túl korán lesz elválasztva.
2016. máj. 10. 12:59
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
Nem lehet elválasztani, hiába eszik. A következő 2, de inkább 4 hét elengedhetetlenül fontos a fejlődőséhez, és ezt a saját, természetes közegében kell töltenie. Sokat kell még tanulnia az anyjától, és a testvéreitől is.
2016. máj. 10. 13:01
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Az anyjától és tesvéreitől tanulja meg az alap viselkedési formákat, mennyire erősen szabad harapni, stb. Ha elszakítod 6 hetesen, esélye sincs erre, később komoly problémákhoz vezet. Nem véletlenül van erre törvény is, nem azért, mert "depressziós lesz".
2016. máj. 10. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:
98%

Nem azért nem szabad ilyenkor még elválasztani, mert még ne tudna enni. Nincs összefüggés, hogy eszik-e vagy sem.

A korai szocializáció miatt kell még legalább 2 hetet az anyjával, testvéreivel töltenie.

2016. máj. 10. 13:22
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Hat hetes kölyköt semmiképp ne vegyél!Csak szaporító ad oda ilyen korú kiskutyát,annak meg nincs jó vége.
2016. máj. 10. 14:35
 6/13 anonim ***** válasza:
48%

Minimum 8 hetes korig az anyja és a testvérei mellett a helye, ezt a törvény is előírja. De még jobb 10 hetesen elválasztani.

A korai elválasztás miatt nem depressziós lehet (persze minden kölyköt megvisel), hanem súlyos viselkedési, szocializálódási priblémák lesznek vele később. Az az 'alap' fog hiányozni belőle, amit csak az anyukájától és testvéreitől tanulhat(ott volna) meg.

2016. máj. 10. 16:58
 7/13 anonim ***** válasza:
8%

Nem igazan idealis es nem ajanlott mert alitolag fontos neki az elkovetkezendo ket het de hidd el nekem semmi baja nem lessz.

Barmit mondanak itten azt konyvekbol,internetrol,hallasbol mondjak.

En tapasztalatbol mondom nyugodtan elhozhatod. Jelenlegi kutyamat hat hetesen hoztam el es semmi baja,egeszseges,szep,kiegyensulyozott,nem felos...

2016. máj. 10. 21:09
 8/13 anonim ***** válasza:
42%

Mert szerencséd volt a szaporított,hat hetesen elhozott kutyáddal.De nem ez a jellemző.

Akik a törvényt hozták,állatorvosok,viselkedési szakértők,kiképzők."Kicsit"többet értenek hozzá,mint a magadfajták.

2016. máj. 11. 09:27
 9/13 anonim ***** válasza:
16%

Velem már tegnap elkezdett kukacoskodni a kérdező privátban, hogy mégis milyen törvény írja elő ezt, amikor leírtam neki, azt állította, hogy ez nem is törvény, hanem kormányrendelet.

Azon se lepődnék meg, ha nála lennének kiskutyák, amiket el akar passzolni.

2016. máj. 11. 10:09
 10/13 anonim ***** válasza:
20%

8-asnak:

A hat hetesen elhozott kutyamnak meg negy testveret ismerem es egyikkel sincs problema. Azonkivul meg sok nyolchetes kora elott elvalasztott kutyat lattam es mindenik rendben van. Nalunk Romaniaban ilyen torveny nincs is...

Persze amint mar irtam az idealis ha nyolchetes kora utan valasztjuk el oket de hamarabb is siman lehet,nincs abbol semmi baj.

2016. máj. 11. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!