Kirándulásra szeretnék kísérőkutyát, milyen fajtát lenne jó? Igények lent.
Igényeim:
Udvaron tartanám, meleg kutyaház biztosítva, sokat vagyunk kint, tavasztól őszig szinte egész nap, sok állatunk van. Minél rövidebb szőrű vagy testhez simuló, h a kocsiba ne szálljon mindenfelé amikor visszük, max. 20 kg, hogy elférjünk mellette, legyen nyugodt, bírja akár az egész napos kirándulást is és amikor nézzük a madarakat ne ugassa meg(persze erre tanítanám, de egy terrier kibújik a bőréből ha a lesről látunk vmit pár méterre és nem mehet oda, míg van olyan kutya ami csendben megállja).Szval ilyesmiket várok javaslatokat.
Van kutyánk, de sörényes, kétrétegű, 10-15 cm-es bundája van. Ha 10 percre kocsiba tesszük elszeparáltan, akkor is 1,5 óra takarítás következik majd, és így hamar lemondtunk az autós kirándulásokról kutyával, de hiányzik azért.
Az nem zavar ha ott ahol a kutya helye van, a lepedő szőrös lesz, de kicsit lehúzzuk neki az ablakot h ne legyen melege és az egész kocsi teleszáll szőrrel, meg mi is tiszta szőr leszünk. Egy rövidszőrűnek a szél nem fúj ki olyan tömeget, ezért gondoltam.
De az is jó ha testhez simuló hosszú szőrű, én a goldenre vagy ír szetterre gondoltam, esetleg pointerre, de az fázós és túl futásigényes. Az írnél csak attól félek h nehéz kifésülni a hasán, lábán, farkán a zászlókból a gazt, a golden viszont túl elterjedt, bár az megfelelne az igényeimnek.
Ezek után tipp?
rakd rendbe a sörényes kutyád szőrét és már viheted is. Hidd el a rövidszőrőnek a szőrével is tele lesz a kocsi.
A rövdszőrű fázik kint, a hosszúszőrűt meg fésülni kell rendszeresen.Mindegyikkel van probléma.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de úgy tűnik neked tényleg csak a túrához kellene egy kiegészítő, kísérő, mert egyáltalán nem akrsz időt szánni sem a szőrzet ápolására, sem a kutya rendszeres mozgatására....ezek után szerintem magára a kutyára sem...
Egy gondozott hosszú szőrű kutya szőre nem hullik még annyire sem, mint egy rövid szőrűé.
Tényleg gondold át egy újabb kutya igényeit is a sajátod mellett, mert abból van bőven...
Szerintem ha annyi időd sincs, hogy rendben tartsd a jelenlegit, ne vegyél újat, csak mert jól mutat a kiránduláson... Tényleg nem bántásból írom! Gondold át!
Ne, ez is jellemző ezen az oldalon...
Ezt azért már nem bírom magamban tartani:
1, ennek a fajtának bizonyos mértékben mindíg hullik a szőre, viszonylag van vedlési időszaka, de rengeteget fésülöm, amitől szinte csak még jobban hullik s zőre, mert fellazulnak a szálak. (még mielőtt mondanátok, makk egészséges, nincs szőr és bőrbetegsége sem, ilyen a fajta-és ezt nem én mondtam hanem az állatorvos a dp szűrésen tett állapotfelméréskor.)
2.ezzel a kutyával naponta órákat kell foglalkozni és foglalkozunk is.
Természetes, hogy ha bevállalok egy új kutyát, azt azért teszem, mert ki tudom majd elégíteni minden igényét.
Ne haragudj, de tényleg csak az igényeidet sorolod és semmi sem jó. Talán ez azért van, mert ilyen kutya nem is létezik... Vadászkutya nem jó a madarak miatt, simaszőrű nem jó a kinti tartás miatt, hosszú szőrű nem jó az autó miatt,vagy mert nem vagy benne biztos hogy boldogulsz a szőrével, ne legyen se nagy, se kicsi...
Egyébként meg általában az ember nem azért vesz kutyát, hogy hétvégente legyen kivel túrázni, hanem hogy társa, szabadidőpartnere legyen a mindennapokban. Tehát szerintem eleve a te megfogalmazásoddal van gond, olvasd már vissza a hozzászólásaidat: igényeim, igényeim...
Szerintem menj el egy menhelyre, ott biztosan találsz neked való kutyust! Sok szerencsét!
Én nemcsak hétköznapokon kirándulok:)
De igazatok van: tudom mi kell nekem, tudom mik az igényeim, nemúgy mint ezen az oldalon annyian, akiknek meg azt írjátok:"írd le mik az igényeid, így nem tudunk javasolni semmit".
Az rsz kutyák meg csak szerintetek nem jók kinti tartásra, sok tömött szőrű kutya van kint simán. A hsz-ekból meg sok jó, aminek testre simuló a szőre.
De úgy látszik nem látjátok ezt át, nem jobban mint én. Ténleg fölösleges volt kérdeznem.
Rövid szőrűből csak az való kinti tartásra szerintem, aminek van aljszőre (pl. sima szőrű magyar vizslának nincs, labradornak van) egyébként a testhez símuló hosszú szőrű kutyának is hullik a szőre. Sőt szinte mindegyiknek. Pl. barátnőm boxere után úgy nézett ki a kocsi hogy ....
Örülünk, ha sikerült dönteni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!